Acum citesti
Wahoo KICKR Bike va suporta controlul direcției în Zwift

Încercând să îmbunătățească partea de interactivitate cu sistemul lor de training virtual, Zwift a introds facilitatea de a controla direcția pe toate traseele lor. Însă pentru ca asta să funcționeze, e nevoie de un senzor de direcție. Sau se poate folosi telefonul montat pe ghidon, cu Zwift Companion App pornită. Asta însă doar dacă bicicleta folosită poate să vireze.

Pentru sisteme ce nu permit virajul, cum sunt bicicletele fixe, sistemul e mai greu de implementat. Wahoo a găsit totuși o soluție pentru Kickr iar pentru activare e nevoie doar de un update de firmware.

La lansarea bicicletei fixe Wahoo KICKR s-au putut observa niște butoane suplimentare pe manșoanele manetelor, fără un rol stabilit, rezervate pentru implementări ulterioare. Acum a venit momentul ca acestea să fie folosite.

Folosind butoanele cu degetul mare, cel din stânga asigură virajul în stânga iar cel din dreapta, evident, în dreapta. Astfel interfața cu sistemul Zwift devine mai interactivă, chiar dacă virajul nu seamănă cu cel din viața reală. Wahoo oricum este momentan prima și singura bicicletă fixă care oferă această posibilitate.

Update-ul e deja public și poate fi descărcat de toți utilizatorii de KICKR Bike, dacă există așa ceva prin România.

Veștile bune de la Wahoo nu se opresc aici. Aceștia au reușit să rezolve problemele de incompatibilitate ale trainer-elor lor cu unele modele de biciclete 2020 și 2021 de la Trek, Giant și Cervelo. Acestea nu erau compatibile cu sistemul de adaptoare pentru ax folosit pentru Wahoo KICKR din 2017 încoace, existând riscul de a distruge cadrul.

Pentru asta, Wahoo a colaborat cu producătorii respectivi pentru dezvoltarea de adaptoare noi, acestea fiind de acum incluse în pachet cu toate trainer-ele. Pentru cei ce au deja un trainer și una dintre aceste biciclete, Wahoo trimite adaptorii necesari gratuit în urma unei solicitări la serviciul clienți. Modelele de biciclete afectate sunt următoarele:

  • 2021 Trek Emonda
  • 2020-2021 Trek Domane & Madone
  • 2021 Giant TCR Advanced Pro
  • 2020 Cervelo S5

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − eight =