Acum citesti
Viteză mare cu Eddy Merckx ETT

În articolul în care anunțam lansarea cursierei Eddy Merckx 525 am menționat și faptul că belgienii pregătesc o bicicletă de contratimp/triatlon, ETT. Proiectul a primit unda verde pentru producție, așa că îți prezentăm câteva detalii ale acestui model.

Nu știm în ce măsură a ajutat colaborarea celor de la Eddy Merckx cu Lexus în dezvoltarea acestui model, dar câteva caracteristici ies în evidență. Cadrul și furca sunt fabricate din carbon de înaltă calitate și sunt compatibile cu seturile electronice de schimbătoare. Un aspect interesant este acela că piesa principală, cadrul, cuprinde un adevărat ansamblu de alte componente, dintre care amintim tija de ghidon integrată, headset de 1-1/8 – 1-11/2, set de frâne TTV și o tijă de șa disponibilă în două variante, una fără offset și una cu offset reversibil. Ambele permit un reglaj de înaltă precizie, prima fiind destinată cu precădere contratimpiștilor, pe când cea de-a doua triatloniștilor.

Probabil cea mai importantă inovație a cadrului este tehnologia Venturi Powerbox, care presupune că din downtube au fost scoase niște secțiuni de carbon, lucru ce permite aerului să treacă prin partea de jos a cadrului. Firma producătoare susține că această adăugire scade rezistența opusă de aer și stabilizează bicicleta. Prețul anunțat pentru Eddy Merckx ETT este de 3.495 de euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + 12 =