Acum citesti
Trofeul Muscelului, pe 13 iulie, la Câmpulung

A saptea competitie de mountain-bike din calendarul Riders Club, Trofeul Muscelului, invita pasionatii de ciclism pe 13 iulie in partea de nord-est a judetului Arges. Concursul propune doua trasee, de 27, respectiv 55 de kilometri, care vor strabate drumurile si potecile ce traverseaza poienile si padurile versantilor sudici ai Muntilor Iezer-Papusa. Concursul va avea startul la orele 10:00 din fata Primariei Campulung si, pe langa riderii care vor participa in competitia oficiala, organizatorii au pregatit surprize si pentru spectatori, adulti sau copii.

trofeul_muscelului_fr

Inscrieri

Cei care inca nu s-au inscris, o mai pot face online pana vineri, 12 iulie, la orele 20:00 sau la fata locului, inainte start.  Pana duminica, 7 iulie, poate fi achitata taxa minima de participare, de 60 de lei. Dupa data respectiva, inscrierea este 70 de lei, respectiv 80 de lei pentru cei care achita in dimineata evenimentului.

La Trofeul Muscelului se aplica  reduceri la inscrierile de grup, pentru grupuri mai mari de 4 persoane.

Traseele

Parcursul fiecarei curse va fi pe placul tuturor,  atat al celor care prefera drumuri forestiere largi care nu prezinta dificultati tehnice majore, dar care ofera posibilitatea de a contempla cadrul natural de exceptie, cat si al celor care se bucura la maxim de potecile presarate cu ace de brad, radacini, pietre si de trail-urile line si cursive ale padurilor de fag ce permit dezvoltarea unor viteze ametitoare.  Ambele itinerarii concepute de echipa organizatoare coordonata de Razvan Juganaru, multiplu campion national de MTB si ciclo-cross,  reusesc sa cuprinda esenta ciclismului montan.

In aproape orice loc de pe urcarea catre Muntele Stramtu exista puncte de belvedere catre zona depresionara a Campulungului si catre celebrele muscele specifice partii de nord a judetului Arges.

Cele mai spectaculoase puncte ale traseului sunt cele de maxima altitudine ale parcursului lung, respectiv Varful Stramtu si Varful Lalu. Din aceste locatii se pot observa masivele muntoase din zona: Muntii Iezer-Papusa, Muntii Piatra Craiului, Muntii Bucegi, Muntii Leaota, Culoarul Rucar-Bran si Pasul Giuvala si, in zilele fara ceata, Muntii Cozia.

Punct de plecare: Primaria Municipiului Campulung

Diferenta de nivel: 710 m la traseul scurt (27 Km) si 1850 m la traseul lung (55 Km)

Recunasterea traseului

Recunoasterea oficiala a traseului concursului Trofeul Muscelului 2013 va avea loc la Campulung in data de 7 iulie, la orele 10.00. Locul de intalnire va fi in fata Primariei Campulung si se vor parcurge cele doua trasee in compania unor ghizi experimentati. 

Organizare:

Competitia de la Campulung va fi organizata de Razvan Juganaru, cel care, impreuna cu echipa pe care o coordoneaza si cu sprijinul Primariei Municipiului Campulung, va asigura managementul organizatoric, curatarea si marcarea traseului, gestionarea si coordonarea punctelor de control, asistentei medicale si punctelor de alimentare. MPG se alatura organizatorului cu servicii de marketing sportiv si administreaza inscrierile prin intermediul platformei www.ridersclub.ro. In plus, MPG va asigura pachetul de concurs, necesarul punctelor de alimentare si premiile.

Evenimentul nu se rezuma strict la maratonul de ciclism montan, acesta incluzand si activitati pentru insotitorii ciclistilor, cum ar fi concursuri de biciclete pentru copii, expozitii de obiecte artizanale si alte manifestari cultural-artistice prilejuite de sarbatorirea  Zilelor Municipiului Campulung.

Mai multe detalii referitoare la program, inscrieri si descrierea amanuntita a traseelor pot fi gasite accesand pagina oficiala a cursei : http://www.ridersclub.ro/ro/competitie-ciclism/trofeul-muscelului

Fotografii si imagini video de pe traseu:

Trofeul Muscelului – fotografii recente de pe traseu

Gepostet von Trofeul Muscelului am Donnerstag, 20. Juni 2013

https://www.facebook.com/edi.pislaru/media_set?set=a.206834936137848.1073741830.100004340288943&type=1

Gepostet von Edi Pislaru am Sonntag, 30. Juni 2013

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + five =