Acum citesti
Trikids București, o zi de sport și miscare pentru copii

Clubul Sportiv smartatletic vă invită duminică, 13 octombrie 2013, începând cu ora 10:00, la cea de a II-a ediție TriKids București. Evenimentul implică copiii de la 4 până la 14 ani în activități sportive precum alergarea și mersul pe bicicletă într-un cadru competitiv desfășurat pe Stadionul Național de Rugby “Arcul de Triumf“.  Cei mici vor beneficia de atenție și siguranță pe tot parcursul competiției, dar și de numeroase premii din partea organizatorilor.

tri_kids_2013

Obiectivul principal al TriKids București este acela de a promova sportul de masă în rândul copiilor, prin activități special dedicate lor. Mișcarea, joaca și voia bună sunt cele trei ingrediente care vor da savoare concursului, indiferent de vârsta și pregătirea sportivă a copiilor care se vor putea întrece în cadrul unei competiții amicale. După o ediție de TriKids București încheiată cu succes anul trecut, cu peste 500 de participanți, anul acesta smartatletic continuă să promoveze sportul de masă ca o activitate firească și accesibilă pentru copii. Provocarea este anul acesta și mai consistentă. Pe lângă cele două probe deja cunoscute, cros și duatlon, competiția aduce și o proba nouă, la fel de distractivă: family fun run.

Probele sunt gândite în așa fel încât copiii să poată participa la toate trei, la două sau la una singură (cu starturi separate pe categorii de vârstă și cu pauze între ele), fiind de o dificultate scăzută, accesibile și se vor desfășura în condiții de maximă siguranță.

Prima proba este cea a crosului unde se poate inscrie orice copil cu varsta cuprinsa intre 4-14 ani.

Categorii de varsta si distanta de alergare cros:

  • 4-5 ani: 330 m
  • 6-8 ani: 660 m
  • 9-11 ani: 1 km
  • 12-14 ani: 1 km

Duatlonul este cea de a doua proba si cuprinde alergare si bicicleta, cu distante diferite pentru fiecare categorie de varsta:

  • 4-5 ani: 330m alergare, 500m  bicicleta,  330m alergare
  • 6-8 ani: 330m alergare, 1km  bicicleta,  330m alergare
  • 9-11 ani: 660m alergare, 1.5km bicicleta,  660m alergare
  • 12-14 ani: 1km alergare, 3km bicicleta,  1km alergare

Pentru cros si duatlon starturile se vor da separat pentru fiecare categorie de varsta in parte. Family fun run este cea de a treia proba. Nou introdusa, este o proba de familie, usoara, placuta, de indemanare. Parintii vor avea posibilitatea sa faca echipa cu copilul/copiii si sa alerge impreuna intre 660 metri si 1,3 km. In paralel cu stafeta family fun run, vor avea loc si demonastratii de rugby tag.

La start sunt asteptati peste 500 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani. Inscrierile se fac atat online, cat si la fata locului, duminica 13 octombrie, de la ora 9:30 pana la ora 11:00. Locurile sunt limitate pentru fiecare proba in parte. Dincolo de componenta sportiva, Trikids este un eveniment care se alatura cauzelor sociale sustinute de fundatiile Chance for Life si Hospice Casa Sperantei, iar taxele de inscriere vor fi directionate catre cele doua fundatii partenere. Partenerul principal al evenimentului este Primaria Sector 1 Bucuresti. Partener media: Realitatea TV. Anul acesta TriKids Bucuresti se va desfasura cu sprijinul partenerilor: Federatia Romana de Rugby, Gazeta Sporturilor, Orange, Skoda, Castrol, Anima si Dorna.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + twenty =