Acum citesti
Trek Speed Concept 9.9, sau 11.500$ pentru a fi mai rapid cu o secundă/kilometru

Lupta cu secundele nu e nicăieri mai necruțătoare decât la contratimp, proba fiind decisivă pentru mare parte din rezultatele finale ale oricărei curse în care a fost inclusă. Așadar, producătorii de biciclete consideră doar firesc gestul de a se da peste cap pentru câștiguri marginale, iar ultima ispravă aparține celor de la Trek. Progenitura Speed Concept 9 a ajuns acum la cea mai nouă iterație, versiunea 9.9, care aduce, conform producătorului un câștig maxim de 0,8 secunde/kilometru.

trek_speed_concept

O primă îmbunătățire este cea legată de gramaj, inginerii firmei americane reușind să taie 437 de grame din greutatea precedentei versiuni. Cât despre aerodinamică, aceasta a fost optimizată pentru performanțe cât mai bune în condiții reale de cursă. Nu suntem foarte siguri ce înseamnă exact acest lucru, dar o altă comunicație a producătorului este că Speed Concept 9.9 poate reprezenta un real atu pentru practicanții probei de IronMan.

Dar de ce în special acestora? În principal, acel câștig maxim de 0,8 secunde/kilometru devine unul cu adevărat cuantificabil într-o probă de mărimea celei dintr-o competiție de IronMan, adică de 180 de kilometri. Un alt lucru interesant legat de aerodinamică este recipientul de apă proiectat pentru această bicicletă, care se montează deasupra roții de spate, acționând împreună cu restul cadrului ca o formă ce optimizează fluxul de aer.

Variantele de echipare ale noului cadru sunt numeroase pentru că Speed Concept 9 este inclusă în programul Project One, care permite personalizarea modelului, dar în varianta oficială vine echipată cu setul Shimano Dura-Ace Di2 și roți Bontrager Aeolus 5 D3 pentru anvelope. Cât despre preț, varianta menționată anterior îți va lăsa portmoneul vitregit de 11.549$.

Via Trek

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − eleven =