Acum citesti
Tare ca Piatra 16: informații complete

În acest weekend avem Tare ca Piatra, una dintre cele mai vechi și longevive competiții de downhill din România. Iar cifrele confirmă asta: 16 ediții și aproape 160 de concurenți înscriși la ediția de anul acesta (un număr record). Există și câteva noutăți importante pentru 2021 și aș începe cu traseul, care vine cu o linie moidifcată în proporție de 30%, cu elemente noi din lemn, zone lărgite pe alocuri pentru mai mult flow și eliminarea unei porțiuni de urcare – așadar organizatorii n-au stat degeaba. În plus de asta, s-a lucrat mult pe partea de reabilitare, mărire contrapante și cosmetizare, iar siguranța overall a fost crescută: nu mai puțin de 25 de saltele de protecție sunt montate pe traseu.

În ceea ce privește programul evenimentului, ziua de vineri este dedicată acreditărilor și antrenamentelor, sâmbătă are loc concursul, iar duminică e zi liberă la dat.

Categoriile de concurs vor fi aceleași ca în ultimii 6 ani și anume:

-Copiii (10-14)
-Juniori (15-18)
-Elite (19-29)
-Feminin
-Masters (30+)
-Hardtail (Open)

Și? Ce mai e nou?

La ediția de anul acesta, una marca Vitamin Aqua, premiul I la categoria Elite va fi de 1.000 de euro! Totodată, Regulamentul Oficial a fost modificat și îmbunătățit, iar calificările, atenție, vor trimite în manșa finală doar primii 50% clasați din fiecare categorie de concurs. Accesul auto în zona de Finish este interzis atât vineri cât și sâmbătă, cu câteva excepții care vor fi acreditate în acest sens.

Mulțumirile organizatorilor merg către oamenii de bază care contribuie la reabilitarea traseului: Sandu, Dimi, Petre și întreaga echipă de rideri locali care crește exponențial de la an la an, dar și către celelalte grupe de voluntari: monitori de traseu, înscrieri, logistică și hidratare.

Toate informațiile de care aveți nevoie sunt disponibile atât pe website-ul Tare ca Piatra, cât și pe pagina oficială de Facebook și în secțiunea About a evenimentului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 4 =