Acum citesti
Sub lupă: Cursierele Trek ale RadioShack-Leopard în 2013

Sezonul de ciclism 2013 este încă la început și marile lupte din cursele de renume sunt, deocamdată, la câteva luni distanță. Profitând la maximum de acest calm dinainte furtunii, echipele își pregătesc minuțios planurile de bătaie și bicicletele cu care vor dori să își atingă obiectivele. Echipa RadioShack-Leopard se află și ea în această situație, iar recent și-a primit de la Trek cursierele cu care își vor juca în acest an cărțile succesului.

Trek Madone 7.9 va fi bicicleta standard a echipei, ce va fi folosită de rutierii săi în majoritatea competițiilor. Modelul înglobează atât caracteristici specifice de performanță, cât și unele ce se regăsesc pe cursierele aero, evitând astfel fabricarea unei biciclete speciale pentru această categorie. Madone 7.9 este fabricată din infamul carbon dezvoltat de Trek despre care se spune că mai este utilizat doar pentru vehiculele militare, HexSL, însă iese în evidență și prin trăsăturile aerodinamice și cele ce servesc la îmbunătățirea rigidității. Dintre aceastea enumerăm bottom bracket-ul BB90, cel mai lat din cele existente la ora actuală, frânele integrate în designul cadrului, cea din spate fiind plasată chiar în spatele bottom bracket-ului, și heatube-ul KVF, optimizat pentru o trecere cât mai lină a curenților pe lângă acesta. După cum era de așteptat, Trek a optat și în acest an pentru echiparea cu setul Shimano Dura-Ace, versiunea electronică 9070 cu 11 viteze fiind cea aleasă.

Trek Domane este modelul pe care se va baza RadioShack-Leopard în campania de primăvară ce se va consuma pe drumurile pavate din nordul Franței și din Belgia. Față de versiunea de anul trecut, schimbările sunt practic inexistente, același carbon OCLV fiind cel din care este construită bicicleta, iar sistemul IsoSpeed este și el prezent pentru a asigura confortul și stabilitatea necesară nemiloaselor drumuri din acea parte a Europei. Ca echipare, compania americană a apelat tot la niponii de la Shimano, pentru același Dura-Ace 9070.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − four =