Acum citesti
Stringdrive: sistemul de transmisie care înlocuiește lanțul cu frânghiile

stringdrive_2Producătorul maghiar cu sediul la Budapesta, prezenta în urmă cu 3 ani un nou sistem de transmisie, care funcționează cu ajutorul unor frânghii. Privit la început cu scepticism, sistemul a fost îmbunătățit, fiind prezentat în forma finală anul acesta la EuroBike. Mai mult, acum există și Stringbike, biciclete care sunt dotate din fabrică cu acest sistem de transmisie.

Frânghiile utilizate sunt dintre cele mai durabile, fiind folosite și în domeniul navigației sau al fitness-ului, pentru ridicarea de greutăți. Din avantajele utilizării unui asemenea sistem de transmisie, producătorul amintește: silențiozitate, mentenanță redusă, nu trebuie lubrifiat – fiind astfel un sistem de transmisie curat, butucul conține viteze deci nu este necesară instalarea unui schimbător și posibilitatea de a urca pantele abrupte mai ușor.

Din păcate, sistemul încă nu permite prinderea unui disc pe butucul de spate, fiind recomandate în acest sens frânele V-Brake. Pe viitor însă, cei de la Stringdrive promit că vor lansa și o versiune pentru bicicletele de munte.

Stringdrive nu se numără nici printre cele mai ușoare sisteme de transmisie, o cursieră cu cadru din carbon echipată cu acest sistem, cântărind 9.5 kg, pe când un 29er, entry-level, 14.6 kg.

Opinia noastră este că un sistem cu o curea de transmisie, conectată la un butuc cu viteze inclusă, reprezintă o alternativă cel puțin la fel bună, fiind de altfel mai ușor și mai puțin complicat.

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 19 =