Acum citesti
Shimano Tourney revine în 2015 (model 2016)

Poate cea mai răspândită dar și cea mai vândută gamă de componente a celor de la Shimano, Tourney, revine în 2015 (ca model de 2016) cu îmbunătățiri dar și cu noi componente. Fiind de altfel cea mai ieftină gamă (un schimbător de pinioane costă aproximativ 10 euro), cei la Shimano s-au gândit să lărgească orizonturile și să adauge un set nou de manete integrate dar și un set de frâne mecanice pe disc.

Înainte de toate să facem distincția dintre cele două game: Tourney și Tourney TX. Prima gamă are un sistem de transmisie 3×6/7 pe când versiunea TX este oferită în varianta 3×8 viteze. De asemenea, TX va include două angrenaje și un sistem de frâne mecanice pe disc extra, pe când versiunea simplă va fi oferită doar cu V-Brake.

shimano_tourney_angrenaj_1

Legat de angrenaje, acestea împurumută din design-ul gamei Alivio din anii trecuți, fiind mult mai bine finisate și purtând acum logo-ul Tourney. Angrenajele sunt oferite în versiunea 42-32-22 (trekking/munte) sau 48-38-28, ca și versiune pentru șosea.

shimano_tourney_angrenaj_2

Pentru versiunea de munte, oferită în culoarea neagră, finisajele sunt un pas peste ceea ce am văzut până în prezent de la japonezi. Prețul unui angrenaj nu ar trebui să depășească 22 euro.

Schimbătorul de pinioane a suferit de asemenea modificări în partea superioară, rotița de ghidaj a cablului dispărând pentru noua versiune. De asemenea, finisajele sunt mai răsărite, iar șurubul pentru prinderea cablului poate fi strâns acum cu imbus și nu cu cheia de 8 cum era până în prezent. Design-ul este totodată mai compactă, dar nici vorbă de tehnologii precum Shadow plus.

shimano_tourney_schimbator_pinioane

Manetele de frână cu schimbătoare integrate vor avea un display mare și clar, leviere mai mari pentru acționare mai ușoară și vor putea fi achiziționate in culoarea neagră sau gri. Prețul unei perechi este de doar 17 euro.

shimano_tourney_manete_integrate

Frâna pe disc beneficiază de prindere post-mount, poate fi livrată cu discuri cu prindere Centerlock și costă doar 20 euro/bucata.

shimano_tourney_frana_pe_disc_mecanica

via Shimano

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − thirteen =