Acum citesti
Sezonul european de ciclism a început

După ce timp de aproape două luni cursele de ciclism din afara Europei au ținut capul de afiș, a venit rândul competițiilor de pe Bătrânul Continent să își intre în drepturi. Weekendu-ul trecut s-au consumat 3 dintre cele mai importante curse de o zi din deschiderea sezonului: Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Bruxelles-Kurne și GP Citta Di Lugano.

Omloop Het Nieuwsblad a fost cel mai important eveniment al săptămânii trecute, în cadrul acestuia luând startul nume ca Tom Boonen, Alessandro Ballan sau fostul campion mondial, Thor Hushovd. Întrecerea desfășurată în pe pavatele din jurul orașului Gent a fost câștigată, în mod surprinzător, de outsider-ul Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda) care s-a impus la sprint în fața lui Tom Boonen (Omega Pharma-Quickstep) și a lui Juan Antonio Flecha (Team Sky). Victoria lui Vanmarcke, în vârstă de 23 de ani, l-a suprins chiar și pe acesta, el recunoscând că Boonen a fost, mulți ani la rând, eroul său.

Kuurne-Bruxelles-Kuurne a deschis festivalul ciclismului pentru cei din centrul Belgiei, mai ales că această cursă l-a avut ca invitat special pe Mark Cavendish (Team Sky), campionul mondial în exercițiu, care a și câștigat-o. Victoria este una cu atât mai importantă cu cât cei mai buni sprinteri ai plutonului profesionist, cum ar fi Tyler Farrar, Philippe Gilbert sau Mark Renshaw, au participat și ei și nu au reușit să-i smulgă victoria britanicului. Din nou, Cavendish a ținut să amintească faptul că colegii săi de echipă sunt cei care merită laudele cuvenite învingătorului întrucât toată cursa au muncit pentru el și pe finalul acesteia au imprimat o viteză care nu a permis nimănui din pluton să îl depășească.

Ultimul, dar nu și cel din urmă eveniment a fost GP Citta din Lugano, în Italia. Cursa a fost o afacere strict italiană, Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale) câștigând, fiind urmat de Damiano Cunego (Lampre) și Enrico Battaglin (Colnago-CSF Inox). Fără evenimente majore de-a lungul traseului și pe o vreme cu adevărat de primăvară, Capecchi și-a demonstrat forma bună în care se află pe ultima cățărare a zilei. Cu 4 kilometri înainte de finalul acesteia a atacat și s-a desprins decisiv, în ciuda unei curse de urmărire susținute, duse de Michelle Scarponi.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =