Acum citesti
Prevederi noi ale Codului Rutier pentru bicicliști, din 2013

Noile reglementări din Codul Rutier prevăd ca bicicliștii care circulă pe lângă pistele speciale să fie amendați începând cu data de 19 ianuarie 2013.

Lucian Diniță, șeful Poliției Rutiere, spune că a cerut o reevaluare la nivel național a pistelor, în vederea regândirii executării acestora.

„Dacă autoritățile au pretenția ca bicicliștii să respecte reguli de circulație, atunci și autoritățile trebuie să le asigure condiții sigure pentru deplasare”, a declarat Diniță pentru evz.ro.

Sursa: realitatea.net

Vezi Comentarii (12)
  • As dori ca in codul rutier sa fie prevazute si amenzile pe care trebuie sa le suporte agentii de politie care NU amendeaza masinile sau pietonii de pe „piste”.

  • Cel putin la mine in oras, Cluj-Napoca daca circul pe pistele cu un singur sens risc sa ma lovesc sa sa ies de pe pista in cazul in care imi vine din fata al biciclist. La fieacare strada sunt obligat sa ma dau jos de pe biciclete sa trec in sigurnta. Am calculat pe piste fac 35 min 10 km drum drept iar pe strada cu tot cu semafoare 20 min sincer e mult avand in vedere ca in fiecare zi fac in oras 50 km.

  • +1 ubanist

    *Daca vad un politist, si eu pedalez pe strada, ma fac ca ma uit la roti, la lant, angrenaj, orice.. Ma fac ca ploua, nu o sa ma uit direct la el.

  • Recomand politiei sa lipeasca pe parbrizul autoturismelor care ocupa pistele de biciclete ,un autocolant cu un adeziv mai greu de inlaturat , care sa-l avertizeze despre destinatia acelei piste…

  • Ar trebui sa faca si continuitate la piste nu sa mergi doar pe unde sunt marcate ca altfel ajungi sa ocolesti km.
    In Sibiu in giratorii nu sunt marcate daca e sa le urmezi va trebui sa treci pe trecerea de pietoni ca sa ajungi unde vrei.

  • Care piste de biciclete , ca in Bucuresti cel putin nu cred sa m-ai existe piste care sa nu aiba un indicator de interzis cu bicicleta ?????????

  • Si apare unu ca”unu” si da cu craca in balta. Sa auzi biciclistii plangandu-se ca nu au piste si dupa ce apare o lege care sa impinga putin de la spate ideea ca ar trebui cineva sa faca si piste utilizabile, vine „unu” si spune ca oricum nu o sa plateasca amenzile.
    Ok, accept sa fi rebel. Dar biciclistii nu au neaparat nevoie de piste ci au nevoie de respectarea legislatie indiferent cat de mica sau stufoasa este. Asta nu este altceva decat o aliniere la nivelul de mentalitate european. Cei de acolo au facut piste dupa ce au vazut ca biciclistii, in ciuda respectarii regulilor de circulatie, tot se incurca ba cu pietonii ba cu masinile. Dar la noi la romani, bine ca a mai aparut o lege ca sa fiu eu primul care o incalca.
    PACAT !

  • Este evident ca pana in acest moment posesorii de bike sunt o minoritate in trafic. Chiar si cu aceste piste mai mult sau mai putin amenajate, cumpararea de piese de schimb biciclete este la ordinea zilei datorita bordurilor pe care trebuie sa le iei la rand cand treci de la o strada la alta. Mai este mult… pana departe!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + seventeen =