Acum citesti
Serbările zăpezii la C.S. Tibiscus

Week-end-ul proaspăt încheiat a însemnat pentru sportivii de la C.S.Tibiscus trecerea, pas cu pas, de la iarnă la primăvară: alături de concursurile de schi îşi fac loc, tot mai des, cele de ciclism sau triatlon.

Sâmbătă seara, Poiana Braşov a fost gazda celei de-a şasea ediţii a POSTĂVARU NIGHT, concurs de schi de tură desfăşurat noaptea pe Domeniul schiabil din Poiană. Traseul pe care sportivii, „înarmaţi” cu făclii au luat startul la ora 19, a avut startul la Clubul Rossignol şi a continuat pe Drumul Roşu până în Poiana Ruia, ocolind noul lac şi stânga pe Express, până pe vârful muntelui.

La acest concurs au luat parte şi membrii echipei de schi-alpinism a clubului timişorean, cele mai bune rezultate aparţinând lui Alexandra Dobre – locul I feminin, Rareş Manea – locul I masculin (ambii sportive din Zărneşti).

Duminică, la Piteşti, s-a desfăşurat concursul de cross-country ARGEŞ WINTER RACE, amânt de la sfârşitul lunii februarie din cauza condiţiilor de iarnă extremă şi a zăpezii foarte mari din Parcul Trivale, zăpadă care nici acum nu s-a dus cu totul şi a asigurat deliciul celor peste 60 de “îndrăzneţi” prezenţi. Echipa DHS Tibiscus Team a fost prezentă cu trei ciclişti care au reuşit să ocupe două locuri pe podium: Maus Ionaşcu – locul I Profi Masculin >40 ani (şi locul II în clasamentul general Profi Masculin), Constantin Dumitrana – locul II Hobby Masculin 18-29 ani.

În viitorul imediat se întrevede venirea primăverii şi la Clubul Sportiv Tibiscus, astfel că nu mai sunt planificate decât două concursuri de schi: SEMENIC VERTICAL RACE pe Muntele Semenic, sâmbătă 17 martie, şi PIERRA MENTA 2012, cel mai puternic concurs de schi de tură din Europa, aflat la ediţia a 27-a şi desfăşurat în perioada 15-18 martie, cu startul la Arêches-Beaufort în Alpii Francezi, la care participă şi o echipă de schiori români – fraţii Rareş Manea (C.S.Tibiscus) şi Silviu Manea (CSAM Bucegi). În schimb, se înclină balanţa spre concursurile de ciclism: începe sezonul de şosea în Ungaria (sâmbătă la Szekszárd cu etapa de deschidere iar duminică la Szekszárd cu prima etapă a campionatului de amatori LAKICS Kft. KUPA), se înmulţesc concursurile de mountainbike (duminică 25 martie prima etapă a campionatului de amatori CLUJUL PEDALEAZĂ,  duminică 7 aprilie concursul de cross-country MAROS BIKE XCO CUP înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale) şi cele de triatlon (duminică 25 martie – semimaratonul de la Novi Sad). Şi tot aşa…

via CS Tibiscus (Comunicat de presă)

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − ten =