Acum citesti
Rotwild R.X2: MTB-ul următoarei generații

Chiar acesta este titlul pe care cei de la Rotwild l-au folosit în prezentarea noii biciclete, R.X2. Ni se vorbește despre o nouă generație de mtb-uri, care vine cu o nouă abordare. Una, pe care deja unii producători au luat-o în considerare și dezvoltă produse în jurul ei. Este vorba despre un MTB care poate utiliza atât roți groase în formatul 27.5, 27plus cât și roți de 29 de inch, fiind astfel în același timp potrivită pentru maratoane sau pentru distracția de weekend. Evident, aceasta va fi livrată cu un set de roți la alegere, restul trebuind să ți le construiești/achiziționezi singur.

rotwildAm văzut această bicicletă pe viu în Italia, la Riva și pot spune că în realitate arată mult mai bine decât în fotografii, probabil combinația de roșu cu negru nefiind cea mai fericită pentru obiectivul aparatului meu. Dar să vedem despre ce este vorba. Avem un cadru construit integral din carbon, un full-suspension care cântărește doar 2.04 kg în dimensiunea M, cu o rigiditate foarte mare (87 Nm/grad). Indiferent de roata utilizată, cinematica va rămâne neschimbată, doar mici schimbări făcând diferența după montarea unui set diferit de roți. Este clar că odată ce instalezi un set de roți de 29 de inch, bicicleta va fi o idee mai înaltă, însă BB-ul spre exemplu se poziționează în continuare sub axul roților.

csm_Rotwild-RX2-Next-Generation_8964d8ba6d csm_Rotwild-RX2-Next-Generation-detail01_036e1b09fe csm_Rotwild-RX2-Next-Generation-detail02_554797ea29 csm_Rotwild-RX2-Next-Generation-detail03_5242510803Are o suspensie de 140mm, prindere de roată Boost (148mm lățime) și un unghi al headtube-ului reglabil cu +/- 1.5 grade, în funcție de roata pe care o instalezi, traseul pe care rulezi sau dispoziția din ziua respectivă. Totodată, poate prima o tijă de șa reglabilă cu o cursă de până la 150mm.

Toate aceste lucruri sună bine, însă prețul este și el pe măsură și alterează entuziasmul. Vor exista 7 versiuni diferite de echipare, cu un preț de pornire de 4.699 de euro.

via RotWild

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × two =