Acum citesti
Retroshift: un clasic (încă) în viață

Retroshift sunt un set de manete de frână cu schimbătoare integrate, dedicate preponderent bicicletelor de ciclocross. Așa cum declară producătorul, Retroshift iubește noroiul!

Manetele provin defapt de la Tektro, dintr-o serie veche care nu a avut vânzări foarte mari. Acestora le sunt adăugate clasicele schimbătoare cu un singur levier, manete ce provin de la Shimano. Se pare că totuși sistemul ecletic funcționează perfect, mai ales în condiții foarte dificile de traseu.

Un alt avantaj major al sistemului este greutatea. Între 50 și 100 de grame mai ușor decât un sistem Ultegra 6700. Retroshift nu se vrea un înlocuitor al sistemelor STI, ErgoPower sau DoubleTap ci pur și simplu vin ca o alternativă demnă de luat în seamă pentru cei care le consideră relevante pentru condițiile în care exploatează bicicleta.

Noul sistem reușește să îmbine cu succes viteza de schimbare, schimbările multiple de pinioane sau abilitatea de a schimba în timpul sprintului. Retroshift poate fi achiziționat în versiunea pentru bicicletele Single Speed, cu o foaie și mai multe pinioane (având atașat schimbătorul doar pe maneta dreaptă) sau pentru bicicletele cu casetă de pinioane și angrenaj cu mai multe foi. Greutatea acestora din urmă este de 388 de grame. Respectabil!

Pot fi achiziționate în culoarea gri sau roșie pentru 120$. Informații complete pe retroshift.com.

via Retroshift

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + fourteen =