Acum citesti
Plimbări cu bicicleta în București

Săptămâna viitoare este una în care bicicliștii bucureșteni își pot face din nou simțită prezența. Două evenimente, Marșul Tăcerii și Bucureștiul Pedalează, sunt programate pentru zilele de miercuri și sâmbătă.

Primul dintre acestea, Marșul Tăcerii, se va desfășura în ziua de miercuri, 16 mai. Marșul Tăcerii nu este o acțiune neapărat de promovare a mersului pe bicicletă, ci scopul ei este de a-i comemora pe cei care au căzut victime accidentelor rutiere când pedalau. Este un marș lent și mai ales tăcut. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără comentarii, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. Tacerea este cea care va insoți acest marș ce se desfășoară în a 3-a miercuri a lunii mai în 256 de orașe de pe tot globul. Cel care va avea loc în București va debuta la ora 19, având ca punct de pornire Parcul Izvor și traseul următor:  Parcul Izvor, Strada Izvor, Calea 13 Septembrie, B-dul Libertății, Piața Unirii, Piața Alba Iulia și retur pe B-dul Unirii către Parcul Izvor.

Ziua de sâmbătă  va fi rezervată unei acțiuni mai vesele, organizate de Clubul Bicicliștilor, și anume Bucureștiul Pedalează. Aceasta promovează mișcarea în aer liber și dorește să îi atragă pe bucureștenii cu vârste cuprinse între 17-99 de ani să pedaleze în siguranță pe arterele Capitalei, pentru un stil de viață mai sănătos și un oraș mai puțin poluat. Ediția a III-a din acest an a evenimentului se va desfășura în data de 19 mai 2012. Între orele 17.30 și 18.00, va avea loc adunarea amatorilor de plimbări pe două roți tot în Parcul Izvor și se va porni pe un traseu mai lung. Detalii suplimentare pot fi găsite aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 4 =