Acum citesti
Pantofi de ciclism: R320, noul model de top Shimano

Prin introducerea modelului R320, Shimano înlocuiește vechiul vârf de gamă în materie de pantofi de șosea, R315. Printre punctele tari ale noului sosit se numără posibilitatea de reglaj mai amplu al plăcuței pentru pedale, o talpă care transferă mai bine energia și împuternicirea unor cicliști de primă mână, precum Edvald Boasson-Hagen.

Niponii pun accent mare pe eficiența tălpii mulțumită tehnologiei Dynalast care limitează pierderea de energie în faza de tragere în sus a pedalei. Partea critică unde R320 se dovedește mai bun decât concurența, căci a fost comparat cu modelele altor 8 mărci, este sectorul cuprins între 200 și 360 de grade pe cercul care îl reprezintă drumul parcurs de pedale. Această performanță se datorează formei tălpii care asigură pingelei piciorului o poziție optimă ce nu supraîntinde și nici nu comprimă mușchii.

Legat de reglarea plăcuței, aceasta are un interval de ajustare cu 11mm mai mare decât al modelului precedent, R315. Fiind vorba de un model high-end, va fi disponibilă și opțiunea de modelare la cald a tălpii astfel încât să se muleze perfect pe forma tălpii piciorului. Greutatea unei perechi este de 470 de grame conform celor de la Shimano.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 3 =