Acum citesti
Noutăți Shimano: Versiuni separate pentru mountain bike și trekking a setului Alivio

Nu doar mountain bikeri-i se vor putea bucura de setul Alivio, după ce Shimano a anunțat apariția unei versiuni suplimentare a grupului, dedicată pasionaților de trekking.

alivio_rear_derailleur

Totuși, compania japoneză a adus niște modificări versiunii pentru mountain bike, noul Alivio având acum un nou aspect, mai agresiv în opinia fabricantului. Schimbătorul de spate a fost cel care a a avut cel mai mult de câștigat de pe urma acestui facelift, dar i s-a adus și o îmbunătățire tehnologică semnificativă, prin adăugarea tehnologiei Shadow RD. Aceasta face ca Alivio să se transforme într-un set capabil de mai mult în materie de off-road, lucru potențat și de versiunea de angrenaj cu plăci de 40-30-22, dedicată mountain bike-urilor cu roți mai mari.

Tot la setul rezervat mountain biking-ului descoperim și noile manete rezultate în urma integrării în aceeași piesă a shifter-elor și a manetelor de frână. Pe lângă un aspect mai ordonat, cablajul parcurge un drum mai eficient din punct de vedere al funcționalității. Setul de 9 viteze are mai multe variante de casete de pinioane, în speță 11-28, 11-32, 11-34 și 12-36T, dar și posibilitatea de a-l achiziționa cu frâne pe disc hidraulice.

Nou-venitul set de trekking nu diferă foarte mult de „ruda” sa pentru mountain bike, însă este conceput avându-se în vedere o funcționare mai lină și durabilitatea. Aspectul este unul mai clasic și mai puțin agresiv, care aduce foarte mult cu formele care au consacrat producătorul nipon. Tot 9 viteze va avea și versiunea pentru trekking, dar și un schimbător de față compatibil cu angrenaje triple cu foi de 48-36-26 sau 44-32-22.

alivio_trekking_rear_derailleur

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =