Acum citesti
Noul Marin Rift Zone 2023: All-mountain

Iată că mai sunt lansate și biciclete din categoria All-Mountain/Trail și nu doar de enduro, însă Marin cu siguranță se numără printre cele care au o denumire ce poate deveni repede subiect de glumă pe plaiurile mioritice. Dacă poți trece totuși peste acest lucru, te vei alege cu un full-suspension (140/130mm) care are un preț de pornire de 2.000 de euro, ceva destul de rar în zilele noastre.

Marcant este faptul că Rift Zone este disponibil într-o multitudine de variante, cu roți de 24, 26, 27.5 și 29 de inch. Adică aproape toate! În felul acesta, este cât se poate de potrivită și pentru copii, nu doar pentru cei foarte mici de înălțime. Suspensia Multitrac a suferit îmbunătățiri, pentru ca tu să nu mai suferi de dureri de spate și lipsă de tracțiune pe traseu, iar geometria a fost de asemenea modificată față de modelul anterior. A crescut reach-ul, seat tube-ul este mai scurt, stack-ul mai mic, iar headtube-ul se află acum amplasat la 65.5 grade. În ajutor vine și chain-stay-ul, de asemenea scurt, cu 430mm.

Ce este cel mai interesant totuși: prețul de pornire. 2.000 de euro pentru un full-suspension reprezintă o sumă modestă comparat cu ceea ce se întâmplă astăzi în industrie, iar pentru acei bani vei primi totuși un full cu roți de 29 de inch, colorată foarte frumos, cu o furcă X-Fusion Slide Boost RC și cu un amortizor X-Fusion 02 Pro R. Transmisia provine de la Shimano, modelul Deore cu 11 viteze (și casetă Sunrace 11-51!), iar frânele, de la Shimano – modelul mai puțin performant, MT-201. Cu toate acestea, cel puțin discurile sunt de 180mm. În State, bicicleta asta costă doar 1.800$.

Dar cum nu ne interesează despre ce fac oamenii în State cu banii lor, să povestim un pic și despre echiparea modelului de top: furcă Marzocchi Bomber și amortizor Fox Float DPS la nivel de suspensii, transmisie Shimano SLX și frâne mai decente, Shimano M420, toate oferite pentru un preț de 3.500 de euro.

via Marin

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × one =