Acum citesti
Noile faruri de bicicletă BBB

Dispozitivele de iluminat pentru bicicletă sunt un lucru extrem de necesar căci după lăsarea întunericului trebuie să vezi pe unde mergi și să fii văzut de către ceilalți participanți la trafic. Mai multe companii și-au prezentat noutățile în acest sens, iar belgienii de la BBB nu fac opinie separată. Gama lor pentru 2013 numără 3 modele, Strike, HighPower 2.0 și EcoBeam, pe care le vom descrie în rândurile de mai jos.

Strike (foto jos) este un far compact ce se reîncarcă prin USB și este disponibil în două versiuni, Strike 300 și Strike 500, numărul indicând lumenii generați. Diferența dintre cele două nu constă în puterea luminii emise de LED-uri, ci în suprafața mai mare iluminată de cel cu numărul mai mare de lumeni. Pentru evitarea supraîncălzirii, Strike are în partea superioară o piesă de aluminiu de culoare argintie sau aurie care permite aerului să circule prin interiorul farului. Comutatorul aflat tot în deasupra farului indică starea bateriei prin culoarea sa (roșie-descărcat, albastru-încărcat) și permite selectarea unuia dintre cele 5 moduri de iluminat: super beam, high beam, standard beam, low beam și flash beam. Prețul modelului Strike 300 este de 85 de euro, în timp cel al modelului Strike 500 de 99,95 de euro.

HighPower 2.0 este un far de dimensiuni reduse ce cântărește 85 de grame și are un modul extern unde se află bateria. Carcasa este din aluminiu, iar LED-ul generează 300 de lucși. Micul dispozitiv de iluminare are 4 moduri de funcționare: standard, high, super și flash. La fel ca și în cazul Strike, alegerea unui mod se face prin comutatorul etanș care indică și nivelul bateriei. De asemenea, acumulatorul de litiu de 145 de grame care alimentează farul se poate monta oriunde în raza permisă de cablu mulțumită unei curele. Prețul recomandat de vânzare este de 139.95 de euro.

Ultimul din listă este EcoBeam, un far mai modest ca putere, LED-ul său generând circa 0.2 wați. Alimentarea o asigură 3 bateri AAA, iar carcasa este și ea gândită să prevină pătrunderea apei printre circuite. Prețul de vânzare se situează la valoarea de 18,95 de euro pentru far, iar pentru un kit alcătuit din acest far și stop va trebui să plătești 26,95 de euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × five =