Acum citesti
Muc-off: produse tubeless noi pentru 2020

Am dat o tură prin cel mai roz la stand de la Eurobike, iar cei de la Muc-Off au fost prezenți ca de obicei cu produse uber-cool, care nu doar arată bine dar au și-un miros atât de delicios încât efectiv îți vine să bei până și laptele de etanșat anvelopele. Iar dacă tot am adus vorba despre produse tubeless, pe acest segment s-au orientat și noile produse, Muc-Off venind cu câteva soluții cel puțin interesante.

Înainte de toate, inspirați de designul căștii pentru Kaos Seagrave de la Transition/Muc-Off Team, aceștia au vopsit alte 3 biciclete cu același animal-print, roz. Apoi au afirmat că animal-print-ul roz este noul negru.

Yeti SB6
Până și podul superior al furcii a fost vopsit la fel.
De la distanță seamănă mai mult cu o vacă decât cu un leopard. Cu atât mai puțin cu-n Yeti.
Multe ore de muncă pentru toată nebunia asta…
Cervelo S5 cu Sram Red eTap Wireless.
Și un Early Rider Trail 14.

După ce anul trecut aceștia au lansat pe piață valvele tubeless cât și soluția de etanșare (da, cea roz), pentru 2020 Muc-Off ne-a pragătit o soluție care îndepărtează soluția de etanșare de pe jantă, anvelopă sau cadru. S-a întâmplat chiar la ultimul concurs la care am participat să tai anvlopa, iar soluția de etanșare s-a împrăștiat peste tot. Curățarea acesteia a fost o mare bătaie de cap, mai ales că am făcut-o după o săptămână. Scopul noului Glue & Sealant Remover (Glue dacă ai roți de ciclocros) este să curețe bine anvelopele și să pregătească suprafețele pentru conversia la tubeless, însă funcționează și în cazul mai sus amintit. Prețul recomandat este de 10 euro.

Apoi este fondul de jantă pentru a-ți transforma roțile non-tubeless în versiune tubeless. Pe lângă ambalajul care arată demențial, amintind clar de anii 80, aceasta este transparentă, autoadezivă și se întinde pentru a fi fixată cât mai bine pe jantă. Este transparentă deoarece poți vedea ulterior unde este gaura pentru valvă. Simplu, dar practic. Prețul recomandat este de 18 euro și este disponibilă într-o lungime de 10m, în 6 lățimi diferite, pentru a se potrivi atât cu jantele de cursiere cât și cu cele de fat bike.

Tubeless Setup Kit este un kit complet pentru cei care vor să facă conversia la tubeless. Conține fondul de jantă, valve, soluție de etanșat (două punguțe a 140ml). Se află la vânzare pentru suma de 45 de euro.

Un cap rapid de umflare construit CNC cu capacitate de inserare a aerului controlată a fost de asemenea prezentat, iar kit-ul conține două mici butelii de Co2. Este compatibil atât cu valvele Shrader cât și cu cele Presta și este livrat într-un înveliș din neopren. Costul kit-ului este de 30 de euro.

Ultima dar nu cea din urmă este o soluție care lipsea cu desăvârșire din portofoliul celor de la Muc-Off. Un spray care se introduce în cameră după ce faci pană, acesta acoperind rapid găurile, ajutându-te să ajungi în siguranță acasă. Funcționează precum o spumă, acoperă găurile de până la 4mm și deisgur, miroase tare bine. Costul este 18 euro.

Spuma în cauză.
Și noile mănuși, în ambele versiuni…
… cu un mesaj care ar trebui să-ți intre bine-n cap.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 17 =