Acum citesti
Genunchiere și cotiere pliabile de la Alpinestars

Continuăm seria de articole de la Eurobike cu Alpinestars, producătorul de echipament care mi-a atras atenția mai bine de 20 de minute la propriul stand. Ceea ce este destul de mult când ai o listă lungă de treburi de rezolvat pe acolo. Nu casca full-face pe care au prezentat-o m-a făcut să poposesc atât de mult pe la italieni, deși chiar și aceasta arăta foarte, însă noul set de cotiere și genunchiere pliabile mi-au dat de înțeles că totuși trăim în 2020, fiind martorii unui progres important în materie de protecții. O așa-zisă invenție care merită toată atenția.

Noile genunchiere și cotiere… pliabile.

În fine, Nicolo, tipul care mi-a făcut prezentarea a scos din neant un săculeț. Și-mi zice că acolo s-ar afla niște genunchiere. Am zâmbit, spunându-mi în sine clasica replică: da, bine! Desface sacul și scoate ceva care arăta ca o șosetă mai groasă. O desfășoară și începe să arate a genunchieră. Una moale ce-i drept. Ok! Și unde e protecția? Exact despre asta era vorba: stratul protector care îndeplinește toate standardele de siguranță, era pliabil. În condițiile în care această nouă genunchieră oferă aproape aceeași protecție precum una clasică. E greu de crezut, dar la fel de crezut că ar încerca să mă înșele. Nu-mi rămânea decât s-o încerc, dar am preferat să le cer la test, să aștept să vină, apoi să savurez momentul când se va întâmpla ceva pe un traseu. Și chiar dacă nu se va întâmpla, aș putea să mă arunc suav de pe bicicletă, fix în genunchiul drept.

Atât de compactă încât încape într-un săculeț.

Toată ideea acestor protecții este că sunt foarte compacte, putând fi stocate aproape oriunde, chiar și în suportul de bidon. Apoi sunt foarte ușoare și extrem de comode, putând să vă spun asta doar încercându-le o dată, acolo, pe loc. Sunt disponible în diverse mărimi, de la XS până la XL, cu un preț recomandat de raft de 60 de euro pentru genunchierele Paragon Lite și de 55 de euro pentru cotierele cu aceeași denumire. Nici măcar nu-s scumpe.

Secretul vine desigur, de aici.

Dar totuși noua cască full-face ar fi trebuit să se afle în centrul atenției. Este construită cu contribuția lui Brook MacDonald, alături de toată experiența Alpinestars în motocross și poartă denumirea de Missile Pro. Nu s-au grăbit cu lansarea căci au dorit să fie un produs de calitate, care să întrunească foarte multe calități. Are 22 de găuri de ventilație, bărbia beneficiind de asemenea de un airflow corespunzător (se poate închide sau deschide), carcasa este un compozit din fibră de carbon și fibra de sticlă, iar versiunea de top cântărește 1.020 de grame, pe când cea standard, 950 de grame. Da, este mai ușoară.

Versiunea de top.
Versiunea standard.
Și versiunea de top pentru cei care nu-și permit sau nu au nevoie de un full-face.

Prețul versiunii standard este de 300 de euro, pe când cea mai scumpă, costă 350 de euro. Cei de la Alpinestars au menționat că n-au dorit să construiască cea mai ușoară cască de pe piață, ci una dintre cele mai rezistente și mai utile, fiind dedicată celor participă la competiții.

În ceea ce privește echipamentul, cei de la Alpinestars au revizut anumite culori pentru gamele Drop și Alps, având acum și o nouă gamă entry-level, în culori interesante. Acestea pot fi văzute în galeria de mai jos.

Culori noi pentru Alps, echipamentul de All-Mountain.
Cu spatele aerisit.
Și cel pentru enduro, Drop Pro.
Alături de cele cu mânecă lungă.
Dar cu un spate foarte bine aerisit.
Și echipamentul entry-level, ce va avea prețuri foarte rezonabile. Arată chiar bine.





Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 5 =