Acum citesti
Mondraker devine mai rapidă la downhill cu noua Summum din carbon

La doar câteva luni de la lansarea versiunii 650b din aluminiu, Mondraker a lansat această uimitoare Summun din carbon pentru a-i ajuta pe pro-riderii lor să obţină acel avantaj în lupta pentru podium.

Danny Hart, Emmeline Ragot, Markus Pekoll şi Innes Graham vor fi elitele care se vor da pe noua bicicletă în sezonul UCI World Cup 2015. Întreg sezonul 2014 noua bicicletă din carbon a fost testată, iar acum este disponibilă pentru toată lumea beneficiind de aceeaşi Forward Geometry şi suspensie Zero pe care le găsim pe versiunea din aluminiu. Însă, potrivit fabricantului, versiunea din carbon este mai rigidă şi mai solidă, dar în acelaşi timp mai confortabilă şi mai ascultătoare. Şi este foarte uşoară, doar 2,84 kg pentru cadru fără shock. Foarte puţin pentru un cadru de DH!

Mondraker Carbon Summum Downhill 2015 10

Mondraker Summum Carbon foloseşte construcţia Stealth Carbon, o denumire folosită pentru a reprezenta şi modelarea complexă, dar şi procesul de turnare al carbonului în straturi. Forma este obţinută prin înfăşurarea straturilor în jurul unei forme biodegradabile rigide EPS din silicon lucru care permite o compactare mai bună şi pereţi interiori mai finisaţi. Acest proces are ca rezultat un cadru mai rezistent şi mai uşor.

Bicicletele întregi vin cu pipă 20-30mm direct mount sau poţi alege pipa lor de 10mm. Modelul Pro Team vine cu headset reglabil FSA ce se instalează pe un steerer 1-1/8″. Asta îţi permite să foloseşti un head angle de +/- 2, 1 sau 0 grade deviaţie faţă de linia de bază de 63 grade.

Spatele este şi el complet din carbon şi include o aripă pentru noroi ce protejează shock-ul. Braţul culisant inferior foloseşte axuri supradimensionate şi rulmenţi instalaţi în zone ranforsate toate pentru a face să fie totul mai rigid.

Partea inferioară a shock-ului „pluteşte” pe linkul inferior, iar ambii montanţi, superior şi inferior ai shock-ului, lucrează cu rulmenţi pe ace pentru a obţine o mişcare cât mai lină cu putinţă. Dropout-urile spate interschimbabile oferă 4 lungimi ale ţevii chainstay: 445/450/455/460 mm.

Mondraker Carbon Summum Downhill 2015 07

Două biciclete vor fi disponibile: varianta albastră Pro Team, la 8.099 euro şi modelul verde Pro la preţul de 5.999 euro. Cadrul în sine, cu tot cu shock Fox DHX RC4 Kashima costă 3.599 euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − seven =