Acum citesti
Michelin Maraton 2013 provoacă riderii de mountain bike

Cu un sezon de competiții în plină desfășurare, niciun iubitor de mountainbike nu se poate plânge de lipsă de opțiuni pentru noi experiențe sau pentru a-și testa limitele. Aceste două lucruri le oferă cu vârf și îndesat Michelin Maraton Zalău, o întrecere aflată la cea de-a 3-a ediție și dedicată tuturor pasionaților acestui sport.

michelin_maraton_zalau_2013

Competiția din județul Sălaj, programată pentru 19 mai, se folosește din plin de Munții Meseș, aflați în apropierea municipiului Zalău și care au un potențial impresionant atât ca provocări aruncate în calea participanților, cât și ca desfătare pentru orice aventurier, prin peisajele ce ies în calea acestora.

Organizatorii, Alien Cycling Zalău, propun două trasee care străbat zona, unul în lungime de 45 de kilometri și celălalt de 80 de kilometri. Așadar, de toate pentru toți, de la cei care caută un weekend de recreere într-un peisaj idilic până la cei care au luat în colimator prima treaptă a podiumului. Diferențele de nivel sunt de 970, respectiv 1.770 de metri, pentru o mai bună ilustrare a aventurii ce urmează, dar ploaia poate decide dacă ruta cursei se va muta pe traseul de rezervă, lung de 48 de kilometri, cu o diferență de nivel de 1.160 de metri și circa 40% porțiuni ciclabile indiferent de condiții. Montajul de mai jos ar trebui să fie destul de convingător în privința locurilor străbătute de itinerariul cursei.

De asemenea, numărul categoriilor pentru participanți este generos și deschis tuturor categoriilor, de la sportivi recreaționali până la cei licențiați, cursa având avizul Federației Române de Ciclism. Taxa de participare valorează între 20 și 60 de lei în funcție de momentul achitării, mai multe detalii fiind disponibile pe site-ul cursei, iar tot acolo poți găsi informații referitoare la posibilitățile de cazare, punctele de alimentare de pe traseu și alte aspecte organizatorice.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 19 =