Acum citesti
Maros Bike Marathon 2010 la final

Duminica 26 septembrie 2010 a avut loc cea de-a patra editie a maratonului clujean de mountainbike, din Muntii Gilaului, Maros Bike Marathon, considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase si grele maratoane din tara. Competitia a fost organizata de catre Clubul Sportiv Maros, sub egida Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, fiind inscrisa in calendarul Uniunii Cicliste Internationale, Class 3.


La start s-au aliniat 254 de concurenti din Romania, Ungaria si Ucraina, sportivi cu licenta si mai ales amatori. Ei au au putut alege unul din cele doua trasee: Marathon 80 km cu 2600 m diferenta de nivel sau Open Race 50 km cu 1730 m diferenta totala de nivel.


Traseul scurt a avut o sectiune noua in straseu, inlocuindu-se coborarea monotona pe drumul de piatra dintre Manastirea Muntele Rece si satul Uzina, cu o sectiune care trecea creasta Paltinei si care oferea mai multa diversitate. Aceasta sectiune a fost pe gustul celor mai multi dintre participanti insa din pacate a adus si ceva probleme. O concurenta s-a accidentat destul de grav fiind necesara interventia in zona a Crucii Rosii si transportarea cu Ambulanta la spital in timp ce altii s-au ratacit, inclusiv arbitru, din cauza unor localnici care au rupt total marcajele intr-o intersectie dupa Manastirea Muntele Rece.


La proba de marathon, lupta pentru primul loc s-a dat intre Logigan Lucian de la CS Muresul si Blazso Marton de la Bringabanda Ungaria, cei doi ruland impreuna jumate din traseu, la final castigatorul fiind Blazso Marton. Locul 3 la general a fost adjudecat de catre Kis József de la Merida Maraton Team Cst Ungaria, el fiind castigatorul la categria sa de varsta, 80 km Hobby Men 30-39.


La proba “Open Race 50 km”, cursa a fost condusa detasat de catre Brúnó Bucsányi si Gábor Medgyes, ambii de la X2S Kona Team Ungaria, primul roman dupa ei a fost Vlad Sabau de la Team Maros Sport care insa a fost nevoit sa abandoneze, al treilea in clasamentul general terminand Mircea Gustav Robert din Targu Mures.


Premii au fost acordate la final, atat in bani pentru categoriile UCI cat si in produse BBB, Continental, Garmin si Focus pentru categoriile Hobby. S-a aucordat si premii la tombola, constand in diverse produse, marele premiu fiind o bicicleta Focus Whistler Disc, suma totala depasind cifra de 5000 Euro.


In final Clubul Sportiv Maros, reprezentat prin d-ul Director Tudor Maros a primit Diploma de Excelenta din partea Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, reprezentata de catre Secretarul General d-ul Vasile Selejan, pentru organizarea celor competitii inscrise in calendarul UCI in 2010.


via | MarosSport


Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + fourteen =