Acum citesti
Julien Absalon își adjudecă a 28a victorie de Cupă Mondială la Cairns

Și ce victorie! După ce s-a ales cu o pană de cauciuc, acesta a reușit să recupereze masiv și a trecut primul linia de sosire. Deja de la bun început cursa a fost una intensă. Un accident pe porțiunea de start și unul câteva minute mai târziu au dat tonul etapei de Cupă Mondială de Cross Country de la Cairns, Australia. Elvețianul Thomas Litscher a fost cel care s-a poziționat în fruntea participanților încă de la început, având un avans de aproximativ 20 de secunde. Din păcate însă, acesta a suferit o pană de cauciuc la roata de spate, care l-a trimis cu 7 poziții mai în spate.

absalon_cairns_xc

Absalon în schimb, a dovedit încă o dată că este un rider foarte puternic. Deși la un moment dat, după pana suferită, se clasa pe locul 6 la o distanță semnificativă de lider, acesta a reușit să recupereze și să-l depășească pe elvețianul Mathias Flückiger, care într-un final, a ajuns pe locul 2. Iar ecartul dintre cei doi a fost de 16 secunde! Pe locul 3 a ajuns francezul Maxime Marotte. Pentru locurile 4 și 5 s-a dat o luptă aprigă între Daniel McConnell și Jose Antonio Hermida, acesta din urmă clasându-se la un moment dat pe locul 15. Asemenea etapei de la Pietermaritzburg, spaniolul a avansat în clasament semnificativ.

În cursa feminină, italianca Eva Lechner a fost cea care s-a impus în fața canadiencei Emily Batty și a rusoaicei Irina Kalienteva. Sabine Spitz a reușit să ajungă pe locul 4, la 1:19 minute de prima clasată.

În ceea ce privește traseul, chiar mă gândeam dacă se poate construi unul mai distractiv. Un drop serios, contrapante, gâlme de pământ sau rockgarden-ul au reprezentat cele mai interesante secțiuni. Iar pe alocuri, traseul a fost extrem de rapid.

Preview:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + one =