Acum citesti
Jens Voigt se desparte de ciclism cu fast

Unul dintre cei mai carismatici rutieri ai plutonului profesionist se pregăteşte de ultima sa cursă. Jens Voigt, printre ultimii ciclişti ai școlii R.D.G.-iste, va lua startul azi în USA Pro Challenge, competiția care îi va încheia cariera. Și, ca să îi marcheze cum se cuvine cei 17 ani petrecuți la cel mai înalt nivel al sportului cu pedale, Trek i-a pregătit câteva surprize neamțului.

trek

Jens Voigt s-a născut în 1971, în ce era pe atunci Republica Democrată Germană, și a început să practice ciclismul de la vârsta de 14 ani. În 1994 a câștigat Cursa Păcii, iar următorii ani i-a petrecut alergând pentru clubul sportiv al armatei germane. Voigt a pășit pe scena profesionistă în 1997, când a semnat cu echipa Institutului Australian Sportiv, iar în 1998 a trecut la echipa franceză Gan, ulterior transformată în legendara Credit Agricole. Din 2004 până în 2010 s-a aflat sub bagheta lui Bjarne Riis, la Team CSC, fiind o piesă esențială în victoriile obținute de formația daneză. Anul 2011 a fost cel mai sec pentru Voigt, nereușind nicio victorie în tricoul noii echipe Leopard-Trek, iar nici sezoanele care au urmat nu au fost cele mai fructoase. Germanul este, totuși, privit cu o mare simpatie de fanii ciclismului, pentru caracterul său afabil și modul aproape nechibzuit în care a obținut unele dintre victoriile sale.

bici

În orice caz, aventura profesionistă a lui Voigt e la o săptămână distanță de încheiere, așa că echipa pentru care concurează, Trek Factory Racing, i-a pregătit o cădere a cortinei demnă de valoarea sa. Voigt va concura pe o cursieră Trek Madone 7-Series care a fost cromată special pentru el. De asemenea, pe down tube se află înscrise cele mai importante victorii ale sale, pe când pe top tube sunt înșirate mai multe culori care fiecare reprezintă pe unul din membrii familiei sale, echipele pentru care a concurat, titlul de campion mondial de juniori cucerit și cel de campion în Cursa Păcii. În plus, Voigt va încălța o pereche de pantofi și o cască Bontrager tot cromate pentru a se asorta cu bicicleta sa.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + thirteen =