Acum citesti
Întrecere inedită la Oradea: tramvai vs. autobuz vs. bicicletă

Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității în care ne aflăm, au loc diverse evenimente care aduc în atenție transportul urban, problemele cu care se confruntă, dar, mai important, soluții pentru acestea. Chiar dacă nu e ceva cu totul nou, la Oradea, municipalitatea a fost de acord să își trimită mijloacele de transport în comun împotriva a doi adversari redutabili: bicicleta și autoturismul. Cine o fi câștigat?

oradea

Întrecerea în cauză s-a desfășurat ieri, în cadrul acțiunii intitulate „Ziua porților deschise la Oradea Transport Local”. Ca trasee au fost alese câteva rute ale mijloacelor de transport în comun aparținând regiei orădene, care porneau din extremitatea sud-estică, respectiv cea vestică a orașului, iar adversarii i-am precizat deja. Rezultatele amicalei competiții (pe care probabil le așteptați cu sufletul la gură) s-au constatat la punctul de sosire, care a fost în ambele cazuri clădirea Primăriei Oradea, situată exact în centrul urbei. Astfel:

  • Primul sosit a fost autoturismul condus de directorul tehnic al regiei, Viorel Pop, care a ajuns în 9 minute la destinație.
  • Următorul sosit a fost biciclistul Mircea Crăciun, membru al Asociației ProBikers Bihor, la un minut distanță de primul sosit.
  • Din nou avem un automobil pe podium…
  • …și din nou un biciclist
  • Și, după un voiaj de 20 de minute, au ajuns și tramvaiele și autobuzele OTL

Sursa: evenimenteoradea.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =