Acum citesti
ONYX RACING prezintă noul butuc cu cuplare instant şi frecare aproape zero

Imaginează-ţi un butuc de bicicletă ce oferă cuplare instant, în orice poziţie şi care are şi o frecare foarte mică. Sună prea bine pentru a fi adevărat? Atunci aruncă o privire la noii butuci lansaţi de compania americană Onyx Racing. Butucii folosesc un sistem puţin diferit faţă de ce s-a utilizat până acum. Astfel în loc de roller clutch Onyx foloseşte un ambreiaj cu piedică ce funcţionează într-o singură direcţie, lucru care oferă toate avantajele enumerate mai sus. De ce nu au făcut şi alţii treaba asta până acum? Se pare că este nevoie de toleranţe extrem de mic, lucru care duce la preţuri prea mari pentru companiile care produc în masă.

butuci onyx racing 1

Cuplarea cu piedică (sprag) funcţionează similar cu cea pe tambur însă în loc ca fiecare piesă să se rotească liberă acestea cuplează în momentul în care pedalele se învârt în direcţia opusă. Componentele interne ale noului produs abia ating partea interioară a butucului acestea fiind ţinute de un arc. De aici şi frecarea extrem de mică. Însă în momentul în care pedalezi totul se „dilată”, iar butucul cuplează indiferent unde se află pedalele. Un alt avantaj al acestui nou tip de butuc este că spre deosebire de tambur, unde cu cât apeşi mai tare pe pedale cu atât mai multă forţă este exercitată asupra carcasei butucului (frâna la pedală), la acesta sistemul nu funcţionează aşa. Asta înseamnă ca butucul în sine poate fi făcut din mai puţin material, deci mai uşor.

butuci onyx racing 2

În funcţie de destinaţie butucii Onyx au unul, unul şi jumătate sau două piedici care oferă cuplare mai bună şi cuplu din ce în ce mai mare.

Iată cum funcţionează un butuc cu piedici (minutul 0:50).

[youtube id=”Fsp3fm4KHs0?t=37s” width=”600″ height=”350″]

Ultima adiţie la oferta americanilor este butucul pentru ciclocros. Toate produsele au o garanţie de 5 ani. Butucii sunt disponibili în 9 variante de culori exolate şi 9 variante de culori standard. Preţurile nu au fost încă anunţate, dar par să fie cam la acelaşi nivel cu Chris King.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 − two =