Acum citesti
NuVinci N360 Harmony schimbă vitezele pentru tine

Cei de la Fallbrook Technologies au lansat încă o variantă a sistemului de transmisie NuVinci, N360 Harmony. Acesta, pe lângă că este electronică, vine nou cu o trăsătură utilă, cel puțin pentru mulți bicicliști, adică schimbă singur rapoartele de angrenaj pentru a-ți păstra același nivel al cadenței de pedalat indiferent de viteza cu care te deplasezi.

Asemenea setului Shimano Alfine Di2, NuVinci N360 Harmony este electronic, dar vine și cu un senzor de cadență care nu doar că măsoară acest parametru, dar îți permite să și reglezi o anumită valoare a acestuia, între 60 și 85 rotații/minut, pe care să o menții indiferent de viteza cu care mergi. Acest lucru este posibil și mulțumită sistemului de transmisie care nu este cu pinioane, ci cu un fel de ax planetar ce permite o varietate mult mai mare de rapoarte, după cum poți afla în acest articol. Partea cu adevărat comodă este că neexistând pinioane, schimbarea se face mult mai lin fiind greu de simțit.

Dacă nu dorești ca bicicleta să schimbe vitezele pentru tine, nu este vreo problemă, poți să dezactivezi această opțiune. Momentan, sistemul va fi disponibil doar pentru clienții industriali, dar planurile de lansare pe piața consumatorilor individuali preconizează că NuVinci N360 Harmony va putea fi găsit anul viitor.

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 19 =