Acum citesti
Harley-Davidson a dat detalii complete despre colecția de e-bike Serial 1, cu schimbătoare automate și aspect grozav

În urmă cu câteva zile, Harley Davidson a anunțat că intră pe piața e-bike-urilor. Marca e cunoscută pentru motocicletele lor zgomotoase, cu motoare în V, însă acum a creat o gamă de biciclete electrice aproape silențioase. Colecția e lansată sub marca Serial 1, un omagiu primei motociclete Harley-Davidson, care era de fapt un motor înghesuit pe un cadru de bicicletă. Acum Serial 1 a dezvăluit 4 noi modele de biciclete cu care va intra pe piață.

Primul model e Rush Speed, chiar și numele spunând despre această bicicletă că e rapidă – lucru care e adevărat. Este singurul model S din serie, Rush Speed atingând viteza de 45 km/h. Restul modelelor din gamă sunt limitate la 32 km/h. Toate modelele de e-Bike-uri Serial 1 folosesc motoarele Brose S-Mag amplasate central, oferind o putere de 250 W și un cuplu de 90 Nm.

Rush Speed folosește o baterie integrată de 706 Wh demontabilă care oferă o autonomie ce depinde de modul de folosire, între 40 și 185 km. Bateria e ascunsă în cadrul din aluminiu hidroformat, tot aluminiul fiind folosit și pentru furcă.

Toate modelele Serial 1 includ schimbarea automată a vitezelor datorită butucului spate Enviolo Automatiq. Butucul oferă un raport de transmisie variabil continuu ce elimină necesitatea ca ciclistul să schimbe vitezele, păstrând mereu bicicleta în raportul ideal. Butucii sunt acționați printr-o transmisie cu curea Gates Carbon Belt Drive, silențioasă și fără întreținere.

Frânarea e asigurată de frânele pe disc hidraulice cu 4 pistoane și discuri de 203 mm, cu o grosime de 2.3 mm – foarte asemănătoare cu discurile de 2.3 mm TRP R1. Tracțiunea e asigurată de anvelopele Schwalbe Super Moto-X de 27.5 x 2.4, acoperite de aripi integrale.

Bicicleta vine echipată bine, cu portbagaje în față și în spate, lumini integrate și chiar și o cutie de scule în downtube care se închide cu cheia.

Momentan Rush Speed poate fi precomandată la prețul de 4999$ cu livrarea programată în vara lui 2021.

Modelul Rush/Rush ST este practic aceiași bicicletă, dar cu viteza maximă redusă și disponibilă în două versiuni: Rush și Rush ST (Step Through). Cu o viteză maximă de 32 km/h, bicicleta are o baterie ceva mai mică, de 529 Wh, tot integrată, oferind o autonomie în funcție de modul de utilizare între 50-145 km. Bicicleta include tot motorul Brose S-Mag de 250 W și butucul Enviolo Automatiq, transmisia pe curea, portbagajele, aripile, luminile și multe altele. Bateria mai mică implică și un preț redus la 4399$. Și aceste modele sunt disponibile la precomandă, dar cu livrarea ceva mai repede, în primăvara 2021.

Mosh este modelul dedicat celor ce vor un model cu aspect mai extravagant. Momentan nu există date foarte exacte despre echiparea acestui model, dar din imagini pare să aibă anvelope de 2.8 și probabil și butucul automat Enviolo Automatiq, dar există și posibilitatea ca acest model să fie single speed. Sistemul de lumini integrat rămâne, însă au dispărut portbagajele și aripile, iar costul e mult mai mic – doar 3399$, precomenzile urmând să fie onorate în primăvara 2021.

Un bonus special este că primele 1000 de comenzi vor primi un medalion aniversar First Edition. Bicicletele sunt oferite din păcate cu transport gratuit în Europa doar în Germania.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 14 =