Acum citesti
Silca a lansat uleiul de înaltă performanță Synergetic Wet Lube

După ce au lansat ceara cu picurare Super Secret și versiunea cu topire la cald, Silca a anunțat un ulei și mai performant, Synergetic Wet Lube, ce promite să fie la fel de rapid, dar cu o aplicare mai ușoară. Toate testele din ultima vreme au dovedit superioritatea uleiurilor premium de tip ceară în ceea ce privește economiile de putere și eficiența. Dar acestea sunt complicat de aplicat, necesită reaplicări dese iar tot procesul e pasibil de erori care fac ca banii pentru produsul de top să fie cheltuiți degeaba.

Rezultatul e că majoritatea cicliștilor preferă un ulei simplu care se aplică prin picurare pe lanțul care rămâne pe bicicletă, după care să plece în tură fără prea mare deranj.

Cei de la Silca și-au dat seama că ciclistul normal nu e atâtde interesat de câștigurile minore de putere încât să supună lanțul periodic unui proces de curățare profundă și aplicare de ceară. Cicliștii normali vor un ulei care funcționează, scade frecarea în transmisie și are o rezistență suficientă încât să nu fie nevoie să fie reaplicat după fiecare tură. Astfel a luat naștere Silica Synergetic Wet Lube.

Silca spune că noul ulei Synergetic aproape atinge eficiența și durabilitatea versiunilor de tip ceară, dar cu aplicarea facilă a uleiurilor tradiționale. Mai mult, acesta rezistă 1000-1300 km între 2 aplicări.

Secretul vine de la combinația între doi aditivi super premium ce provin din motorsport – unul este disulfatul de tungsten nano-scale WS2 iar celălalt este lubrifiantul de valve ZDDP folosit în Formula 1. Fiecare dintre acestea reduc frecarea cu 10-15%, dar combinate ele aduc o reducere de 50% a frecării și una de 95% a uzurii, datorită stratului protector pe care îl formează împreună.

Mecanismul ”tribofilm” din spatele performanței uleiului Synergetic a fost descoperit de cercetătoarea Paula Ussa Aldana de la Universitatea din Lyon, Franța, mai multe informații despre acesta fiind disponibile pe blogul Silca și pagina produsului. Este suficient însă să spunem că Silca pretinde că în testele interne Synergetic este cel mai rapid și mai silențios lubrifiant bazat pe ulei testat vreodată, cu pierderi de doar 4.9 W la o putere aplicată de 250 W, eficiența fiind deci de 98.1 %. Mai mult, stratul de protecție durabil ”tribofilm” format de cei doi aditivi fac ca uleiul să se degradeze greu și să fie extrem de rezistent la apă, rămânând pe suprafața lanțului chiar și la scufundarea completă în apă.

Chiar dacă Silca Synergetic Wet Lube e un ulei cu aplicare tradițională, aditivii scumpi fac ca prețul să fie destul de mare. Un recipient de 60 ml costă 25$ și e excelent că vine cu un aplicator foarte fin, pentru că e un ulei prea scump ca să fie risipit.

O aplicare corectă se face cu câte o picătură pe fiecare rolă a lanțului, după care se pedalează înapoi pentru a permite uleiului să pătrundă în lanț. Aplicarea se face de preferat pe un lanț degresat, dar funcționează și direct pe lanțurile gresate din fabrică, funcționarea optimă fiind obținută după 4-5 aplicări. Se aplică, se rotește lanțul, se șterge și bicicleta e gata de folosire.

Silca spune că intervalul standard de aplicare e de 800 km, ceea ce oferă 16.000 km de utilizare cu un singur recipient. În comparație cu produsele lor sub formă de ceară Super Secret Blend și Super Secret Chain Lube, noul produs este mult mai economic de folosit și doar neglijabil mai puțin eficient.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − ten =