Acum citesti
Victorie în cursa Banja Luka–Belgrad pentru Tușnad Cycling Team

Tușnad Cycling Team, singura echipa continentală din România, a reputat o victorie importantă weekend-ul trecut pe plan internațional. Rutierul sârb al grupării ciucane, Ivan Stevic (34 ani), s-a impus în cursa Banja Luka – Belgrad II, competiție cotată cu coeficientul 1.2 de către UCI.

stevic

Ivan Stevic, în mijlocul pozei, îmbrăcat în tricoul de campion național al Serbiei

Campionul balcanic din 2009 a terminat cei 132 kilometri intre Bijeljina și capitala Serbiei în 2 ore, 56 minute și 17 secunde (44.93 km/h), spre entuziasmul fanilor aflați în număr mare pe traseu pentru a-l încuraja. În timpul cursei, coechipierii de la Tușnad Cyling Team l-au ajutat pe Stevic să se pastreze constant în fața plutonului, lucru care l-a ferit de implicări în căzături și care i-a permis să declanșeze atacul final cu 5 kilometri înainte de final. Ultimii 2 kilometri au fost în ușoară urcare (5% pantă), sprintul lui Stevic dovedindu-se o nucă prea tare pentru adversarii săi, totodată consemnându-se prima victorie după 7 ani a unui ciclist sârb în respectiva competiție.

„Sunt foarte fericit că am reușit aceasta performanță în fața suporterilor mei, în orașul meu natal. Este prima oară când am reușit să câștig această cursă pentru că anul trecut am fost aproape, dar o pană în ultimul kilometru m-a împiedicat să fiu victorios. Am dovedit că uneori spritul de luptă este cel mai important in ciclism”, a declarat euforic Ivan la final.

Stevic a fost urmat în clasament de Georgios Bouglas, câștigător de etapă în Turul României 2013, și de germanul Stefan Schäfer. Sportivul de la Tușnad Cycling Team a acumulat 40 de puncte UCI în urma victoriei obținute în fața celor 182 de concurenți de la 32 de echipe. Nandor Lazar aflat și el într-o formă foarte bună, a abandonat din cauza durerilor la spate, după ce s-a ciocnit după start cu un alt rutier.

Ceilalți sportivi de la Tusnas Cycling Team s-au clasat astfel: moldoveanul Oleg Berdos (locul 24), Szabolcs Sebestyen (locul 92) și Vlad Dobre (locul 101, la primul lui concurs din categoria UCI 1.2). La cursa Banja Luka-Belgrad a participat și Andrei Nechita, singurul ciclist român prezent la JO 2012, component al echipei italiene MG Kvis Trevigiani, care a încheiat pe locul 132.

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 4 =