Acum citesti
Ultima săptămână de înscrieri pentru Cu bicicleta la mare 2015

Data limita cand se mai pot face inscrieri pentru evenimentul din acest an, pe pagina oficială a evenimentului, este 17 aprilie. „Cu Bicicleta la Mare” este o expeditie si o traditie in acelasi timp, inceputa in 2007 de Lucian Mindruta, impreuna cu un prieten, Cristi. Niciunul nu mai facuse un drum atat de lung, asa ca a fost cu emotii prima oara. Dar au facut-o pentru ca si-au dorit sa demonstreze ca amatorii, cu ceva antrenament, pot ajunge la mare de 1 Mai cu bicicleta, fara fum si fara fumuri.

bicicletamare

“De atunci mii de oameni ne-au intovarasit in aceasta expeditie anuala. Nu e o cursa. E mai degraba un exercitiu de solidaritate in depasirea propriilor limite. Un mars. Unul de amatori. Nu acceptam concursuri si eroisme, pentru ca toata lumea trebuie sa ajunga intreaga si, pe cat posibil, fericita.” (Lucian Mindruta)

“Cu Bicicleta la Mare 2015” presupune parcurgerea distantei de 300km dintre Bucuresti si Navodari in doua zile: 25 si 26 aprilie. In seara de sambata plutonul se cazeaza la un hotel din statiunea Amara unde are loc si mult asteptata cina festiva si tombola cu premii.

“Pedalam in coloana, 1-2 persoane in latime, sa nu jenam traficul, cam un kilometru si ceva in lungime. Suntem insotiti in permanenta de echipaje de politie, Masini de asistenta in fata si in spate. Avem Salvare la indemana si un numar de urgenta la care puteti suna oricand. Un autocar si un tir in spatele coloanei, in care se urca cei mai obositi. Exista si o masina de service pentru biciclete, care rezolva majoritatea problemelor tehnice.

Anul trecut am fost mai bine de 450 de oameni la start. Ce fel de oameni? De tot felul. Ciclisti de 25 de ani care fac 5.000 km pe luna. Veterani de 75, care se tin dupa masini in timpul liber, pe drumul spre Giurgiu. Oameni bolnavi de corpul lor, pe care il vor vesnic sanatos dar si corporatisti care viseaza sa puna mana pe orizont si sa-l duca inapoi la serviciu, sub forma de background pentru slide-ul de vanzari….” (Lucian Mindruta)

Taxa de participare este de 290 lei/persoana si contine pachetul cu produse de la sponsori, o noapte de cazare in Amara cu cina si mic dejun, transportul de intoarcere in Bucuresti cu autocare si camioane pentru biciclete, asistenta tehnica si puncte de alimentare pe traseu. Inscrierile si plata taxei se mai pot face doar pana pe 17 aprilie 2015 pe pagina www.cubicicletalamare.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − six =