Acum citesti
Tuşnad Cycling Team, pe locul 30 în clasamentul Europe Tour

Singura echipă continentală din România, Tuşnad Cycling Team, ocupă locul 30 în clasamentul Europe Tour, devansând grupări cu tradiţie dar şi cu bugete foarte mari.

Potrivit managerului echipei, Torok Attila, cu 252 de puncte UCI acumulate până în prezent, în acest sezon,  Tuşnad Cycling Team a urcat până pe locul 30  în clasamentul Europe Tour,  pe listă aflându-se 121 de echipe ProContinentale şi Continentale.

Suntem în faţa unor mari echipe cu bugete fabuloase, precum Continental Team Astana (Kazahstan), Bank BGZ şi BDC (Polonia), Sava și Radenska (Slovenia), ISD Lampre (Ucraina), LKT Brandenburg (Germania),  Orbea Continental (Spania) sau Nippo Endeka (Japonia), a explicat Torok Attila.

La rândul său, liderul Tuşnad Cycling Team, triplul campion mondial la paraciclism, Eduard Novak, s-a declarat bucuros de acest rezultat şi şi-a exprimat speranţa că, în acest fel, ciclismul din România va fi mai cunoscut mai bine.

Sunt foarte bucuros a fi cu echipa pe locul 30 în lume, rezultat la care nici nu m-am aşteptat. Am avut ca scop clasarea în primii 50, ţinând cont că până acum cel mai bun loc ocupat a fost 76. Sunt fericit că nu am lucrat degeaba timp de 3 ani şi că munca noastră începe să dea roade frumoase. (…) Speram că prin aceasta poziţie, ciclismul din Romania să fie din ce în ce mai cunoscut, a declarat Eduard Novak.

În această perioadă, membrii componenţi ai Tuşnad Cycling Team participă la campionatele naţionale din ţările pe care le reprezintă, iar până în prezent au obţinut rezultate foarte bune, după cum urmează: 

România:
Novak Carol Eduard – locul 1 la fond şi locul 2 la contratimp, cat. Elite.
Sebestyen Szabolcs – locul 4  la contratimp cat. U23

Ungaria:
Lovassy Krisztián – locul 3 la fond cat. Elite

Croatia:
Kvasina Matija –  locul 7 la fond şi locul 3 la contratimp cat. Elite

Republic Moldova:
Cioban Sergiu – locul 2. la fond și locul 1. la contratimp, cat. Elite
Braico Alexander – locul 3. la fond şi locul 6. la contratimp, cat. Elite

Următoarea cursă la care va lua startul echipa Tuşnad Cycling Team este Turul Sibiului, de categoria UCI 2.2, care se desfăşoară în perioada 4-8 iulie. La întrecere vor participa 25 de echipe. Înainte de Turul Sibiului, rutierii echipei ciucane se vor afla în cantonament la Harghita-Băi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 2 =