Acum citesti
Transandina 02-03, sau pedalând prin Peru, Bolivia, Chile și Argentina

Arhiva Clubului de Cicloturism „Napoca” este mai mult decât cuprinzătoare, drept care publicul este invitat joi, 6 martie, de la ora 20:00 la Casa TIFF (Cluj-Napoca, str. Universității nr.6,) la retrospectiva foto a expediției „Transandina 02-03”, desfășurată  de Ștefan Roman prin Peru, Bolivia, Chile și Argentina. Intrarea este gratuită.

stefan

Va fi o ilustrare fotografică a unei lungi expediții cicloturistice desfășurate pe continentul sud-american, în cadrul proiectului „Transandina 2002-2003”, totalizând peste 7.000 de kilometri pedalați în special în Munții Anzi, străbătând Peru, Chile, Bolivia și Argentina. Aventura a presupus urcarea unui total enorm de diferență de nivel și a atins altitudini ridicate, ce au necesitat aclimatizare, ca alpinismul de mare altitudine.

Proiecția va fi susținută de președintele CCN Ștefan Roman, binecunoscut și ca un globetrotter pasionat de bicicletă, natură și cultură specifică din întregul mapamond, fiind unul dintre cei mai activi membri ai Clubului de Cicloturism „Napoca”. Palmaresul său cuprinde numeroase expediții pe diverse continente despre care puteți afla detalii și pe site-ul personal www.stefanroman.com.

Geograful Ștefan Roman a studiat și lucrat mulți ani în America de Sud și Africa în domeniul dezvoltării internaționale și ne împărtășește splendori peisagistice și comori ale naturii, precum și valori umane, experiențe culturale, cunoașterea și înțelegerea unor lumi pe care le percepem ca exotice și îndepărtate, dar care ne pot deveni mult mai apropiate prin imaginile și vorbele cuiva care le-a trăit ani în șir de foarte aproape, activ și ecologic, de pe bicicletă.

Expediția TransAndina 2002-2003 s-a înscris în programul „Velomond” desfășurat de Clubul de Cicloturism „Napoca” la nivel internațional. Clubul de Cicloturism „Napoca” este o asociație turistică, sportivă, civică și ecologistă care militeaza de peste 20 de ani pentru un om sănătos într-un mediu sănătos, rezultând o dezvoltare durabilă a societății.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − sixteen =