Acum citesti
Trafic închis în Capitală pentru P-Track Criterium

Duminica, 6 iulie, in apropierea Palatului Parlamentului din Bucuresti, are loc a doua editie a P-Track Criterium, un concurs de ciclism unic in Romania, dedicat participantilor cu biciclete  fixed gear, si Single Speed dar avand si etapa pentru biciclete de sosea (cursiere) la care se poate participa  cu mountain-bike sau single speed.

ptrack_1

Prin natura tipului de concurs (criterium) cursele sunt unele de viteza, astfel ca pentru buna desfasurare a evenimentului autovehiculele vor avea accesul restrictionat in zona traseului. Astfel, duminica, in intervalul orar 7:30- 15:00, traficul va fi inchis pe Calea 13 Septembrie, intre Piata Arsenalului si Piata Francofoniei (numai pe sensul catre Bd. Libertatii), pe BD. Libertatii, intre Piata Francofoniei si Rond Cosbuc (numai pe sensul spre bd. Regina Maria), pe Calea Rahovei, pe strada Sabinelor si pe strada Uranus.

ptrack

Traseul are 1600 de metri, cu o diferenta de nivel de 15 m, iar acesta va fi parcurs de mai multe ori, in functie de proba. Duminica vor lua startul peste 100 de participanti la diferite categorii de concurs, de la masculin si feminin open, pana la copii si Elite, iar cei care reusesc sa ajunga pe podium vor fi rasplatiti cu premii in produse si bani.

“Mi-am dorit sa aduc conceptul de criterium in Romania, deoarece, desi fenomenul ciclist este in continua expansiune la noi in tara, disciplinele de sosea au ramas in umbra popularitatii concursurilor de cross-country si MTB. Eu cred ca ciclismul de sosea nu trebuie lasat in urma astfel ca organizez acest eveniment pentru ca iubitorii de biciclete sa descopere diversitatea acestui sport, gandirea strategica pe care participantul o adopta la o cursa de sosea – care e foarte diferita de cea din cursele off-road – precum adrenalina intrecerilor de viteza si mai ales faptul ca poti participa cu orice tip de bicicleta”  spune Marius Petrache, multiplu campion national la diferite probe de ciclism si organizator principal a P-Track Criterium.

Inscrierile se fac pana in dimineata concursului pe www.p-trackcriterium.ro, iar pachetele de participare  se ridica la punctul de start amenajat la interesectia Calea 13 Septembrie – Bdul Uranus.

Programul evenimentului este urmatorul:

09:00 – Start Copii + Start Juniori – fete si baieti

10:00 – Start Single Speed Masculin + Single Speed Feminin Open

11:00 – Start Fixed Gear Feminin + Masculin Elite + Amatori

12:00 – Start Road Criterium Elite + Amatori + Feminin

14:00 – Festivitatea de premiere pentru toate categoriile.

P-Track Criterium 2014 este organizat cu sprijinul Sky Wellness si al autoritatilor locale (Primaria Municipiului Bucuresti, Politia Rutiera a Municipiului Bucuresti,Politia Locala a Muncipiului Bucuresti si Politia Locala a Sectorului 5) si este sustinut de: Sponsori : Redis Nutritie, Rexona, Evergreen Concept, Monz-A perspective of Fashion. Partener Tehnic  PlayBike, Parteneri: Cabinet Stomatologic Fundatia Dr.Georgescu-Prahova , Undersound, Endra, Bike-Envy.ro, Urban SA si Velo Power.

Parteneri media principali: Freerider, ciclism.ro ,Portocala Mecanica

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × one =