Acum citesti
Speednite – prima pipă smart cu far controlat prin mișcarea capului

Domeniul velo devine din ce în ce mai electrificat și computerizat, dar și din ce în ce mai compact. Dacă până acum pentru a-ți vedea viteza și pulsul aveai nevoie de ciclocomputer, pentru a vedea noaptea aveai nevoie de far, pentru a fi în siguranță aveai nevoie de stop, toate instalate pe ghidon sau peste tot pe bicicletă, acum le poți integra pe toate într-un singur device.

Speednite este o pipă „smart” ce integrează mare parte din gadgeturile care în mod normal ar fi aglomerat inestetic ghidonul tău. Speednite nu este prima de acest gen. În 2015 am vorbit despre pipa SpeedForce. Ce are însă nou Speednite față de SpeedForce este farul integrat care se mișcă odată cu capul tău, la fel ca și când ar fi instalat pe cască. Acest lucru este posibil mulțumită unui senzor de mișcare pe care îl fixezi de cască. Farul se mișcă pe o arie de 130° oferind astfel noaptea lumină acolo unde te uiți.

De asemenea există și două raze laser roșii proiectate pe jos, stânga și dreapta. Și acestea se mișcă în funcție de cum îți miști tu capul. Mai mult, pe asfalt va fi proiectată o imagine care anunță ceilalți participanți la trafic, în ce direcție vrei să o iei, la fel ca semnalizatul la mașini.

Desigur pipa are integrat un ciclocomputer. Ecranul acestuia este de 1,44” și îi poți atașa senzori de viteză, cadență și puls. De asemenea îl poți conecta la aplicația Speednite de pe telefon pentru a înregistra și salva activitatea ta.

Senzorul de mișcare este atașat pe cască. Acesta controlează mișcarea farului și al razelor laser. Pipa dispune și de o telecomandă wireless instalabila pe ghidon. Ea ușurează mult modul de control al funcțiilor pipei. Telecomanda dispune și de un buton de urgență. Dacă îl apeși, Speednite va aprinde luminile de urgență.

Alte specificații incluse în pipa Speednite sunt avertizare automată SOS – activată atunci când senzorul de pe cască detectează o lovitură anormală. În acel moment vor fi automat activate luminile de avarie, iar aplicația de pe telefon va anunța persoana de contact că ai pățit ceva.

Speednite poate de asemenea, să simtă și când încetinești. În acel moment va aprinde stopurile. Acumulatorul este detașabil și poate fi ușor încărcat și apoi instalat. Nu în ultimul rând pipa Speednite are protecție IP66 ceea ce înseamnă că rezistă la jeturi puternice de apă.

Campania de strângere de fonduri pentru construcția de serie a pipei Speednite va începe pe Kickstarter pe data de 28 februarie. Prețul nu este cunoscut încă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + eight =