Acum citesti
Sigma Rox, ciclocomputerul cu 41 de funcții

Cei de la Sigma s-au întrecut pe ei înșiși cu cea mai nouă versiune a ciclocomputerului Rox, care înglobează nu mai puțin de 41 de funcții. Așa că prețul de circa 230 de dolari este mai justificat ca niciodată.

Este destul de evident că funcțiile de bază, precum viteză, distanță sau timp se regăsesc și la Rox, așa că vom trece în revistă cele mai importante lucruri pe care le măsoară micul aparat. Rox 9.1 calculează raportul de viteză în care te afli, exprimându-l în inchi. Raportul de viteză este obținut comparând cadența de pedalat cu viteza. Astfel, ciclocomputerul îți va arăta câți inchi parcurg roțile bicicletei pentru o rotație completă a axului pedalier.

Mai mult, Rox 9.1 măsoară și wații, dar nu este genul de aparat pe care l-ai folosi dacă ai fi un sportiv profesionist. Motivul? Numărul de wați cu care apeși pe pedale nu este direct recepționat de niște senzori, ci este determinat pe baza greutății bicicletei și a celui care merge pe aceasta, dimensiunilor corpului, sexului și a altor câțiva factori ale căror valori trebuie să le introduci tu. Deși chiar producătorii ciclocomputerului recunosc că este o măsurătoare mai mult orientativă a waților, această funcție îți dă o idee asupra efortului pe care îl depui pe bicicletă, mai ales dacă o corelezi cu pulsul și cadența.

Ultima, dar nu și cea din urmă funcție notabilă este ghost ride. Pe scurt, aceasta îți permite să compari tura pe care o efectuezi în mod curent cu o altă tură înregistrată mai demult. Astfel, afli dacă ritmul în care mergi este mai susținut sau nu decât data trecută când ai făcut același traseu.

Mai multe detalii despre Rox 9.1 poți găsi pe site-ul Sigma.

Vezi Comentarii (2)
  • wow, 41 de functii si prezentarea contine citeva rinduri; probabil cea mai slaba si inutila prezentare a unui produs pe care am vazut-o vreodata. felicitari!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + fifteen =