Acum citesti
Serghei Țvetcov se remarcă în Il Giro

Jan Polanc (Lampre Merida) a câştigat etapa a cincea a Turului Italiei, desfăşurată miercuri, 13 mai, între la La Spezia şi Abatone, pe distanţa de 152 de kilometri. Podiumul a fost completat de Sylvain Chavanel şi Fabio Aru, Alberto Contador a sosit pe locul 4, iar Porte pe locul 5. O comportare excelentă a avut Serghei Ţvetcov, care a făcut parte din evadarea zilei şi a câştigat două sprinturi intermediare, pentru ca la final să încheie etapa pe locul 62. Lider al competiţiei este Alberto Contador, urmat la două secunde de Fabio Aru şi la 20 de Richie Porte.

da

Etapa a început furtunos, multe atacuri fiind date din pluton, dar niciunul neavând sorţi de izbândă. Totuşi, după 16 kilometri, cinci rutieri au reuşit să se rupă de restul grupului, unul dintre iniţatorii acestei evadări fiind românul Serghei Ţvetcov (Androni Sidermec). Alături de rutierul nostru s-au aflat Axel Domont (AG2R La Mondiale), Silvan Dillier (BMC), Sylvain Chavanel (IAM)  şi Jan Polanc (Lampre Merida).

După câștigarea unui ecart consistent, avansul evadării scădea dramatic, iar la baza ultimei căţărări a zilei, Abetone, cei cinci aveau 6’32” în faţa plutonului. Dar cu 13 kilometri înaintea finalului, un atac al lui Chavanel l-a îndepărtat pe rutierul nostru de colegii de evadare, astfel că aventura românului în fruntea cursei se încheia. Chavanel a continuat să atace, Domont a rămas şi el în urmă, pentru ca apoi Dillier să preia frâiele cursei, cu 11 kilometri înaintea sosirii. Nici aventura acestuia nu avea să dureze foarte mult, fiind apoi rândul lui Polanc să treacă în frunte. A fost momentul în care avansul liderului faţă de pluton părea că încremeneşte la aproximativ patru minute. În spate însă, pe o trenă dusă de Astana şi Tinkoff-Saxo, Stefano Pirazzi (Bardiani) a reuşit să se distanţeze de pluton, dar Mikel Landa (Astana) a revenit lângă italian. Tinkoff-Saxo a forţat pentru a nu-i permite lui Landa să se depărteze, astfel că avansul lui Polanc scădea la 3’45”. Pirazzi nu a stat prea mult în pluton, a încercat din nou să iasă în faţă, iar cu 5,5 kilometri înaintea sosirii italianul îl prinde pe Ţvetcov. Plutonul era aproape, astfel că românul îşi încheia momentul de glorie.

Articolul complet poate fi citit pe VeloCafe.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + three =