Acum citesti
România va găzdui în 2014 3 competiții UCI de șosea

Definitivat de câteva zile, calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) pentru 2014 cuprinde și cele 3 tururi desfășurate în anii precedenți în România: Turul României, Turul Ciclist al Sibiului și Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc.

ciclism_romania_curse_sosea

Foto: Sportfoto.ro

Capul de afiș îl ține Turul Sibiului, programat între 17 și 20 iulie, competiția având rangul 2.1, obținut în premieră anul acesta. Cu un pluton cel puțin la fel de valoros ca și cel aliniat la ediția 2013, Turul Sibiului va debuta cu un prolog pe străzile reședinței de județ și va continua a doua zi cu clasica etapă ce se încheie la Bâlea Lac. Etapa secundă va urma un traseu nou, plecând din Sibiu, trecând prin municipiul Alba Iulia, și după ce va parcurge Mărginimea Sibiului se va încheia în stațiunea Păltiniș. Contratimpul individual din acest an va fi înlocuit de unul pe echipe, în timp ce etapa 3B va porni tot din Sibiu, va traversa orașul Mediaș și va reveni prin Nochrich.

Cât despre Turul Ținutului Secuiesc, în calendarul UCI figurează ca având două zile, dar organizatorii au anunțat pe pagina de facebook a Turului că acesta se va desfășura între 6 și 9 august, fiind planificate 5 etape în total. De asemenea, se are în vedere și dezvoltarea concursurilor de amatori care au avut loc și în acest an în paralel cu Turul.

Turul României este programat pentru perioada 7-14 iunie, însă nu există niciun detaliu momentan despre ruta acestuia.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 2 =