Acum citesti
Roata Flykly transformă orice bicicletă într-un e-bike

Moda bicicletelor electrice se răspândește continuu, însă pentru moment acestea rămân accesibile doar celor cu posibilitatea de a cheltui câteva mii de euro pe un asemenea vehicul. Totuși, acest lucru s-ar putea schimba odată cu Flykly, o roată de spate care se poate monta pe orice tip de bicicletă, conform producătorului, și care este dotată cu un motor electric.

flykly

Sistemul de asistare al pedalării reduce semnificativ efortul necesar deplasării, așadar principalii bicicliști vizați sunt începătorii și, de ce nu, cei care folosesc bicicleta pentru a se deplasa prin oraș și le-ar prinde bine un plus de viteză. Avantajele lui Flykly sunt multe, iar dintre acestea amintim compatibilitatea cu orice cadru de bicicletă, facilitatea montării și demontării (nu are niciun fel de cablu extern) și autonomia relativ generoasă de 50 de kilometri. Pe deasupra, nici greutatea nu sare calul, roata electrică cântărind 4 kilograme.

Un ciclu complet de încărcare al acumulatorului durează circa 2-3 ore, sistemul fiind proiectat să aibe o durată de viață de circa 1.000 astfel de cicluri. În ceea ce privește compatibilitatea cu diferitele biciclete, inițiatorii proiectului s-au ocupat și de acest aspect și vor livra Flykly în orice dimensiune a roții cuprinsă între 26 și 29 de inch.

flykly_1

Totodată, Flykly beneficiază și de o aplicație pentru smartphone prin care se monitorizează diferiți parametri ai roții și nu numai. Astfel, din aplicație poți stabili cu ce viteză dorești să rulezi, programul având grijă ca bicicleta să se deplaseze constant la acel nivel, poți bloca roata și o poți și urmări prin GPS în caz că este furată. Mai există diverse opțiuni și pentru navigație, cum ar fi programul prin care aplicația determină o rută mai scurtă între două puncte între care te deplasezi zilnic.

Flykly se bucură de un succes major pe Kickstarter.com, acolo unde a fost lansată, depășind cu mult suma propusă în ciuda celor 35 de zile rămase până la închiderea donațiilor. Prețul final nu a fost menționat, însă cel mai probabil va gravita undeva în jurul a 600$.

Via Kickstarter

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + 19 =