Acum citesti
Regiotrans ieftinește prețul pentru transportul bicicletelor

Mai avem până să vedem vagoane de tren cu spații generoase pentru biciclete și, fie vorba între noi, sunt câteva grupuri de bicicliști care se descurcă onorabil și în lipsa acestora, însă un pas important a fost făcut de Regiotrans pentru facilitarea transportului bicicletelor. Prețul unui „bilet” pentru bicicletă a fost redus de la 24 de lei, la 6 lei, dar dacă călătorești pe distanțe mai scurte, te va costa chiar mai puțin de atât.

tren

Reducerea va intra în vigoare din data de 14 aprilie și aduce cu aceasta o organizare și mai simplă a categoriilor de tarife: călătoria până în 100 de kilometri (inclusiv) va costa 3,58 de lei, pe când ce depășește 100 de kilometri va costa 5,97 de lei.

În același timp, CFR își menține tarifele de transport a bicicletelor care sunt stabilite în funcție de tipul trenului. Astfel, pentru un tren Regio (fostul Personal), bicicleta te va costa 5 lei în plus, pe când pentru unul InterRegio, 10 lei în plus. Dintre trenurile internaționale care includ România, doar 366/367 ”Harghita” care circulă pe relaţia Braşov – Budapesta şi retur va asigura transportul bicicletelor într-un vagon special amenajat. Preţul biletului internaţional pentru bicicletă, călătorie simplă, este de 5 Euro/ bicicletă, conform site-ului CFR Călători.

Foto: VelloBello

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − 2 =