Acum citesti
Prototipuri SRAM: sistem electronic de schimbare și versiunea de ciclocros a setului XX1

Discret, dar totuși la vedere pentru ochii ageri ai unor privitori, SRAM trece prin foc și sabie (sau mai bine zis zăpadă și noroi) două prototipuri de produse, anume un set propriu de schimbătoare electronice, dar și o versiune adaptată pentru ciclocros a setului XX1.

sram_2

Știrea vine din partea bikerumor.com, publicație ai cărei redactori au urmărit cu un ochi atent întrecerile actuale de ciclocros din SUA, acolo unde SRAM se pare că și-a aruncat în luptă cele mai recente dezvoltări.

Setul electronic de schimbare nu diferă esențial, cel puțin nu ca format, de cele ale Shimano ori Campagnolo, cele două schimbătoare având câte un motor electric care le ghidează, pe când manetele se pare că vor avea și ele comenzile amplasate în cele leviere. Cum SRAM nu comentează pe marginea acestui nou set, nu ne rămâne decât să ne imaginăm că am putea fi martorii apariției celui mai ușor set electronic de șosea, dacă ținem cont de performanțele actuale ale Red 22. În rest, multe speculații.

sram

Nici mica revoluție în materie de trenuri de rulare pentru mountain bike-uri nu a rămas strict în respectiva sferă, conform ultimelor poze surprinse tot peste Ocean. Setul XX1, sau cel puțin o versiune a acestuia, a fost văzută pe bicicleta de ciclocros a unuia dintre cei mai buni crosseri din SUA. Detaliile nu abundă nici în acest caz, însă cred că sunt un motiv bun să fim cu ochii pe SRAM în perioada următoare.

sram_1

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + six =