Acum citesti
Programul de bike-sharing “I’Velo” este lansat astăzi în Constanța

Centrul de închiriere va fi amplasat în Parcul Tăbăcariei (Gravity Park) și va pune la dispoziția constănțenilor 120 de biciclete.

ivelo_constanta

“Din 2010, când am lansat I’Velo, și pâna în prezent putem spune că am reușit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement, în week-end, ci chiar mijloc de transport la și de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să își lase mașinile acasă și să pedaleze pentru sănătatea lor și a orașului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank

În trei ani de I’Velo, împreună cu peste 700.000 de utilizatori, am demonstrat că românii vor să meargă pe biciclete. Suntem bucuroși să continuăm și anul acesta I’Velo la Constanța și așteptăm cât mai mulți bicicliști la centrele de închiriere. Dorim ca de la un an la altul, cât mai mulți români să folosească bicicleta ca mod alternativ de transport și să conștientizeze că este o modalitate foarte simplă de a avea grijă de sănătatea lor dar și de a avea grijă de mediul înconjurător.” a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Despre I’Velo

In sezonul 2013, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Timisoara –  Parcul Copiilor, Iasi – Parcul Copou (langa statuia Mihai Viteazu), Brasov – Piata Sfatului si Constanta – parcul Tabacariei.

Proiectul isi pastreaza modalitatea de inchiriere de anul trecut dar si componenta gratuita a programului. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev,respectiv al talonului de pensie.

Anul 2012 a fost marcat de o serie de noutati:

  • Posibilitatea de inapoiere a bicicletei in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti si Timisoara)
  • Sisteminformatic de inchiriere a bicicletei: dupainscriereainitiala in baza de date I’Velo, inchirierea se face doarprinprezentareabuletinului
  • Program de inchiriere flexibil
  • Rezervarea bicicletei se poate face si online, via www.ivelo.ro
  • Modernizarea centrelor de inchiriere
  • Innoirea parcului de biciclete

In 2013, Raiffeisen Bank si Green Revolution pun la dispozitia utilizatorilor din capitala si 5 orase importante din tara 900 de biciclete si un sistem foarte simplu de inchiriere, pe baza de buletin. De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.In cei 3 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 700 000 de romani la pedalat sia contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + 9 =