Acum citesti
Parcările rezidenţiale pentru biciclete ar putea deveni realitate

La sfârşitul lui octombrie 2015 OPTAR a lansat între biciclişti un sondaj de opinie pentru a vedea interesul pentru construirea de parcări rezidenţiale pentru biciclete. Se dorea să se afle cât de solicitate ar fi aceste parcări şi cât de receptivi ar fi bicicliştii la ideea lăsării bicicletei într-un spaţiu special amenajat, in afara locuinței. Spaţiul ar urma să ocupe locul de parcare al unei maşini, iar la interior ar putea să fie parcate 5-6 biciclete protejate de o incintă şi încuietori.

parcari rezidentiale biciclete 07
Sursa foto facebook.com/optar.ro

Sondajul s-a desfăşurat în perioada 29 octombrie – 9 noiembrie, iar feedback-ul a fost foarte bun ca număr de participări la sondaj şi extrem de pozitiv ca răspunsuri. Astfel, potrivit sondajului peste 80% dintre cei interesaţi şi-ar dori să-şi poată lăsa în siguranţă bicicleta parcată afară, în faţa locuinţei, motivul pentru care acum o ţin acum în casă fiind siguranţa acesteia. Tot cei care au răspuns la sondaj au arătat însă că şi-ar dori să nu o mai ţină în casă întrucât „ocupă un spaţiu util”.

parcari rezidentiale biciclete 08
Sursa foto: cyclingcardiff.uk

Înarmat cu aceste rezultate OPTAR pregăteşte o cerere de finanţare la Urbaniada.net pentru realizarea a patru tipuri de parcări pentru biciclete, printre care si parcarea rezidențială. În cazul parcării de reşedinţă, OPTAR va propune proiectarea și dezvoltarea unui model pentru a fi testat. În funcţie de rezultate va putea fi estimat preţul de fabricaţie şi instalare după care va putea fi propus administrațiilor locale din România pentru implementare.

Iată care au fost rezultatele sondajului:

parcari rezidentiale biciclete 01 parcari rezidentiale biciclete 05 parcari rezidentiale biciclete 02 parcari rezidentiale biciclete 03 parcari rezidentiale biciclete 06 parcari rezidentiale biciclete 04

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 12 =