Acum citesti
Ofertă bogată de circuite velo în 2015, în compania CarpatBike

Cu toate că încă va mai dura până turele cicliste organizate din România vor atinge un nivel apropiat potențialului pe care țara noastră îl pune la dispoziție, eforturile făcute în acest sens de diferite organizații par a da roade. De exemplu, CarpatBike, o idee apărută acum un deceniu, a început să atragă tot mai mulți pasionați de pedalat, români și străini deopotrivă, în cadrul excursiilor velo pe care le propune pe diferite rute din România.

carp

Activitatea CarpatBike se leagă de aproape tot ce are de-a face cu turismul pe bicicletă, organizația fiind și un jucător activ, implicat în dezvoltarea rețelei naționale și regionale de cicloturism, dar se ocupă și de ture ghidate prin câteva dintre cele mai emblematice zone ale țării. Acestea se întind pe mai multe zile adesea, se pot face cu bicicleta personală sau închiriată și de cele mai multe aspecte logistice se ocupă organizatorii. Astfel, cazarea, masa, biletele de intrare la diferite atracții turistice și culturale, alimentația în timpul pedalatului și transportul bagajelor sunt toate rezolvate de către CarpatBike, acestea fiind incluse în prețul sejurului, care diferă în funcție de mărimea grupului. Singura suprataxă se înregistrează în caz că apelezi la o bicicletă de închiriat.

Pentru 2015, experiența câștigată pe parcursul anilor s-a concretizat într-o ofertă largă de ture, ce poate fi consultată aici, care începe de la un tur de o zi al Bucureștiului și ajunge până la aventuri de mai multe zile prin zona Branului, Maramureș, Țara Bârsei, Transfăgărășan, Transalpina sau de-a lungul Dunării. Totodată, calitatea acestor tururi a fost constată de tot mai mulți clienți, astfel că pentru acest an două excursii au fost deja complet rezervate. Prima este un tur al Transilvaniei medievale, care trece prin Biertan, Viscri, Malancrav, Saschiz, Sighișoara, Brașov, Cund și Sibiu și se întinde pe parcursul a 7 zile, acoperind 300 de kilometri, în care se vor vizita bisericile fortificate ale zonei, precum și alte monumente medievale. Cealaltă expediție foarte apreciată de amatorii de pedalat este tura Transalpina-Transfăgărășan, care este ceva mai solicitantă din punct de vedere fizic, parcurgând 365 de kilometri în decursul a două zile.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + seven =