Acum citesti
O cursă călduroasă de iarnă: Andalucia Bike Race

De la lansarea sa din 2011, Andalucia Bike Race, o cursă de mountainbike pe etape, a cunoscut o dezvoltare constantă, afirmându-și caracterul internațional, cea din urmă ediție având sportivi din nu mai puțin de 28 de țări.

andalucia

A doua ediție a consemnat pătrunderea cursei spaniole în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale și în momentul de față se numără printre primele 3 competiții de mountainbike pe etape de rangul Class I din lume. Performanța atinsă de organizatori este notabilă, având în vedere că la nivel internațional există 18 asemenea curse, din care doar două dețin rangul cel mai înalt HC (Hors Categorie).

Pe lângă punctele UCI puse în joc de Andalucia Bike Race, necesare calificării sportivilor la Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice, organizatorii au strâns un fond de premiere de 14.000 de euro. Cu toate acestea, competiția este deschisă și amatorilor, fiind un bun prilej de a începe sezonul mai devreme, condițiile meteo de la finalul lunii februarie din Spania fiind ferite de influența rece a vremii din restul Europei. Și, pentru a oferi o experiență pe măsură tuturor participanților, echipa de organizare s-a asigurat că standardele privind siguranța, cronometrarea și restul serviciilor aferente unei întreceri sunt la cel mai înalt nivel. Mai multe detalii despre competiție pot fi găsite pe site-ul oficial.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =