Acum citesti
Noul YT Jeffsy V3 vine cu suspensii mai mici

La prima vedere, arată foarte asemănător cu modelul anterior, dar schimbările aduse celei de-a treia generație YT Jeffsy sunt cât se poate de discrete. Jeffsy a fost mereu bicicleta plină de viață și jucăușă din gama brand-ului, acum se pare că a venit momentul în care noul Jeffsy se împarte în ambele tabere, urcat și coborât.

YT Jeffsy V3 – Detalii

Noul YT Jeffsy mk3 simplifică puțin lucrurile cu acomodarea directă a roților de 29 inch. În același timp, suspensia de spate a fost micșorată cu 5 mm față de modelul mk2 (29 inch), iar acum dispune de 145 mm cursă a suspensiei de spate. În partea din față, pe noile modele, sunt montate furci a căror cursă este de 150 mm. În sfârșit, noul Jeffsy se plasează destul de logic între YT Izzo (130mm) și YT Capra (170mm).

Foto: BikeRumor

Cât timp cursa suspensiei a fost redusă, cei de la YT au rafinat cinematica suspensiei cu patru-bări V4L, astfel în prima parte a cursei (30% sag) a fost imbunătățită eficiența pedalării pe plat sau pe urcări, fără ca bicicleta să simtă denivelările mici. Apoi, mai sus în cursa suspensiei va fi mai greu să dai bottom-out la amortizor chiar și cu suspensia mai mică cu 5 mm.

Foto: BikeRumor

Cadrul noului model este disponibil în trei varinate de material, carbon (high-end ultra-high modulus fibers) doar pentru varianta Core 5, carbon (regular hi-mod) pentru restul de opțiuni și pentru ca variantele de buget să rămână mai există și varianta construită din aluminiu. Cadrul CF și AL împărtășesc aceași geometrie și acum dispun de urechea UDH pentru compatibilitatea cu transmisia T-Type.

Stocarea în cadrul, caracteristica pe care o vedem din ce în ce mai des. Acum publicul va beneficia de aceasta și cu noul Jeffsy mk3 CF (doar cadru din carbon). Un pic mai jos, este situată o prindere pentru bidonul de apă cu o capacitate maximă de 620 ml. Asta înseamnă că nu trebuie să dai jos bidonul de apă pentru accesarea spațiului de stocare.

La nivelul design-ului, Jeffsy iși păstrează head-tube-ul unghiular și graficile discrete care sunt consecvente în familia YT. Deși, o mică schimbare a fost adusă în acea zonă. Porturile prin care cablurile ies din cadru și-au schimbat poziția căci și rutarea internă a fost realiniată.

Geometria

Geometria noului Jeffsy, de asemenea, a primit câteva modificări care completează lipsa celor 5 mm a suspensiei. Unghiul furci este amplsat acum la 65 grade, cu un grad mai puțin decât modelul anterior, iar reach-ul este cu 5 mm mai mare pentru toate mărimile cadrului. Pe când unghiul seat-tube-ului, BB-drop-ul și chainstay-ul au aceleași valori precum modelul mk2.

YT Jefssy mk3 – Prețuri, Variante și Disponibilitate

YT se adresează cu noul Jeffsy mk3 publicului care pace primul pas în „trail riding” sau celor care sunt profesioniști. Prin urmare, brand-ul pune la dispoziție 2 variante construite din aluminiu și trei din carbon. Toate la rândul lor sunt disponibile în cinci mărimi, de la S la XXL.

Cum am spus, există două modele construite din aluminiu care vin la prețuri foarte decente. YT Jeffsy Core 1 AL în culoarea Drip Yellow este cel mai ieftin model pe care îl poți achiziționa. Vine la prețul de 2.500 euro și este echipat cu: o transmisie SRAM SX/NX Eagle, furcă RochShox Lyrik Base și cu un amortizor RockShox Deluxe Select+.

YT Jeffsy Core 2 AL păstreză același cadru din aluminiu numai că vine în culoarea Frost Blue și este echipată cu: transmisia SRAM GX (mecnică), furcă Fox 36, amortizor Fox Float X Performance și roți DT Swiss M1900. Toate acestea la prețul de 3000 euro.

YT Jeffsy Core 3 CF

Ajungem la modele construite din carbon și prima variantă în ordinea crescătoare a prețului este YT Jeffsy Core 3 CF. Disponibilă în culoarea Pale Green vine cu aceași echipare ca a modelului Core 2 AL, singura diferență fiind materialul din care este construit cadrul și prețul, desigur. Pentru cadrul din carbon se mai adaugă încă 1.000 euro, prin urmare prețul final este de 4.000 euro.

YT Jeffsy Core 4 CF

Apoi tot în ordine se prezintă la prețul de 5.500 euro modelul Jeffsy Core 4 CF în culoarea Crimson Red. Este echipat cu următoarele componente: transmisie wireless SRAM GX AXS T-type, furcă RockShox Lyrik Ultimate, amortizor Super Delux Ultimate, frâne Code RSC și roți construite din aluminiu Crankbrothers EN 2 (premium).

YT Jeffsy Core 5 CF

În final, cel de-al cincilea model și ultimul, YT Jeffsy Core 5 CF, vine în culoarea Space Blue la prețul de 6.000 euro. Preț justificat de către urmatoarele componente: transmisiea SRAM XO AXS, suspensii Fox Factory, frâne Code RSC și roțile Crankbrothers EN 3.

Pentru achiziționarea celor cinci modele accesați acest link-ul către site-ul brand-ului YT. https://www.yt-industries.com/

Via YT-industries

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + four =