Acum citesti
Noul Rockshox BoXXer, mai solid și impunător ca niciodată

O furcă pe care nu ai cum sa nu o observi la competițiile mondiale de Downhill. Care bifează podiumuri chiar și victorii. O piesă care este construită la cel mai mic detaliu impreună cu riderii din elitele Downhill-ului precum Vali Holl si Loris Vergier. Testată pe traseele de test secrete și chiar în timpul curselor de la Cupele Mondiale. 

Valentina Höll

Rockshox ne comunică că ar fi putut crea cea mai rigidă furcă existentă, dar n-au facut-o. Ei au incercat sa livreze cel mai bun balans intre rigiditate și confort pentru control maxim. Dezvoltarea, care s-a desfășurat pe de-a lungul a doi ani, a venit la pachet cu brațele de 38 mm. Rockshox s-a concentrat în special asupra amestecului critic de rigiditate la încovoiere și la torsiune. 

Un design nou.
Solidă și impunătoare.

Rockshox lansează așadar două modele, BoXXer Ultimate și BoXXer. BoXXer Ultimate este disponibil la prețul de 2,279 euro și primește tehnologia cea mai actuală a celor de la Rockshox, incluzând Charger-ul 3 RC2. Celălalt model nu este disponibil deocamdată pe piață, prin urmare nu are un preț de referință dar ce știm este ca dispune de damper-ul Charger 3 RC. Ambele furci au cursa de 200mm și sunt compatibile cu roți de 27,5″ și 29″ dar și cu dicuri de 200mm respectiv 220mm. Arcurile care se află în interior pot fi modificate. Ceea ce înseamnă că iți poți reduce cursa suspensiei până la 190mm/180mm, acest kit numindu-se Spring Travel Kit. Furca, de asemenea se întelege bine și cu biciclete electrice, asta în caz că vrei să faci o actualizare.

Low Speed Comprsion & High Speed Compresion care acționază individual, asta însemnând că adjustarea uneia nu o afectează pe cealaltă.

Era de asteptat ca Rockshox să actulizeze BoXXer-ul cu unele caracteristice ale furcilor ZEB, Pike și Lyrik. Ea împrumută așa numitele ButterCups, niste cauciucuri care ajută la reducerea vibraților de înaltă frecvență si minimalizează durerile de mâini și de brațe atunci când vei avea o coborare mai lungă decât de obicei. Pe când BoXXer Ultimate primește aceste actualizări precum, Charger 3 RC2 si ButterCups-urile, BoXXer OE va putea de asemenea să fie îmbunătățit cu aceste specificații. Aceste opțiuni se învârt în jurul unui preț de 399 euro (pentru cartuș), respectiv 113 euro (pentru ButterCups).

Orificiile gravate.

Pentru ca BoXXer să funcționeze la capacitate maximă, orificile de curgere ale uleiului au fost gravate in brațele furcii pentru a permite uleiului să circule mai eficient. Acestă caracteristică va ajuta la lubrifierea bucșilor și le va menține alunecoase. Orificiile mai prezintă și altă întrebuințare. Când te vei afla cu cursa suspensiei aproape de capăt, respectivele vor permite aerului aflat in Lower sa fie egal atât desupra bucșei cât și contrar, susținând menținerea unui ritm constant al arcului.

Caracteristici BoXXer Ultimate:

CartușCharger 3 RC2 / ButterCups
ArcBoXXer DebonAir+ / ButterCups
Mărimea roții27,5″, 29″
Cursa suspesiei180mm, 190mm, 200mm
Offset44mm (27,5″), 48mm(27,5″, 29″) 52mm (29″)
Greutate2,840g (200mm, 48mm offset)
Preț2,279 euro

Caracteristici BoXXer:

CartușCharger 3 RC
Arc BoXXer DebonAir+
Marimea roții27,5″, 29″
Cursa supesiei180mm, 190mm, 200mm
Offset44mm (27,5″), 48mm (27,5″, 29″), 52mm (29″)
Greutate2,680g (200mm, 48mm offset)
PrețN/A

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 8 =