Acum citesti
Noul președinte al UCI și-a început mandatul prin a-și tăia propriul salariu

În cadrul celui mai înalt for al ciclismului, Uniunea Ciclistă Internațională, s-au petrecut schimbări importante în utlima vreme, atât în lumina scandalurilor de dopaj în care a fost implicat, cât și prin prisma alegerii unei noi conduceri. Britanicul Brian Cookson este noul președinte UCI, iar în prima ședință generală desfășurată sub mandatul său, el a decis reducerea propriului salariu, printre altele.

uci_brian_cookson

Aflat în această funcție de doar o lună de zile, prima adunare extraordinară a comitetului de conducere UCI a stabilit câteva principii de bază după care urmează să se ghideze în următoarea perioadă pentru a restabili încrederea în acest sport și pentru a-i reabilita imaginea. Printre măsurile luate se numără:

–          Un audit al controalelor antidoping pentru a se asigura eficiența lor

–          Cercetarea faptelor din trecut pentru a identifica amploarea fenomenului de dopaj și a părților care l-au tolerat și încurajat tacit sau expres, investigație condusă de Comisia Independentă (Independent Commission)

–          Dezvoltarea ciclismului la nivel mondial atât prin promovarea diferitelor curse, cât și prin implicarea mai puternică în activitatea centrului mondial de ciclism

–          Sprijinirea ciclismului feminin, activitatea coordonată de vice-președintele Tracey Gaudry

De asemenea, comitetul de conducere (Management Committee) a decis reevaluarea nivelului remunerației președintelui UCI și, cu acordul lui Cookson, acesta a fost redus de la 450.000 de franci elvețieni anual la 340.000 de franci elvețieni anual, cu mențiunea că poate fi revizuit anual.

Vezi Comentarii (4)
  • 345000 franci elvetieni=275443 euro! Dupa ce imparti la 12 (luni pe an) rezulta peste 22000 euro pe luna!!!! Ce scarbe jegoase cei ce au facut posibil un asa salariu! De banii aia au si facut rahatu’ praf in ciclism…..

  • Eu nu vad salariul asa de mare. Evident, ca nu fac o comparatie cu salariile noastre… Dar mai marii de la FRF, Liga si altele mai de pe la noi cat au salariul? Nu cam tot atat?????? Si fotbalul nostru tinde spre nul ca performante internationale…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − one =